Recent Posts

Pet helikoptera gasi požar, prijeti skladištu sa 100 tona eksploziva

Pet helikoptera gasi požar, prijeti skladištu sa 100 tona eksploziva

BEOGRAD, BOR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 12. 08. 2017. 10: 32- Pet helikoptera gasi požar, prijeti skladištu sa 100 tona eksploziva… KATASTROFA NA POMOLU: Požar prijeti skladištu sa 100 tona eksploziva… Pet helikoptera, uključujući i ruski vojni, gase požar u okolini borskog sela Ostrelj jer se vatra približava skladištu sa oko 100 tona eksploziva, koje se nalazi u tom mjestu…

VELIKI POŽAR PRIJETIO SKLADIŠTU SA STO TONA EKSPLOZIVA: Dođe li do eksplozije izbrisat će cijelo selo…

Kod sela Ostrelj u blizini srpskog grada Bora izbio je požar koji se približavao skladištu u kojem se nalazi oko 100 tona eksploziva.

Tijekom gašenja gust oblak dima prekrio je i sam grad, a dodatnu su dramatičnost stvarali helikopteri koji su nekoliko sati nadlijetali cijelo područje. Vatra je zahvatila i dalekovod, što je dovelo i do prekida opskrbe strujom, kao i doprekida proizvodnje u RTB-u Bor.

Radi se o skladištu u kojem se čuva eksploziv za potrebe Rudarsko topioničarskog bazena Bor. Ako bi vatra došla do tog mjesta, došlo bi do eksplozije koja bi zbrisala cijelo selo Ostrelj.

U pomoć vatrogascima u Boru stigle su i ekipe iz Zaječara, Kladova, Niša i Jagodine, kako bi pokušali obuzdati stihiju i spriječiti potencijalnu katastrofu.

Da se kojim slučajem požar uspio proširiti do skladišta, došlo bi do eksplozije koja bi u potpunosti izbrisala Ostrelj, te se zbog toga razmatrala i evakuacija tog mjesta.

“Ljudi su na terenu, dežuraju. Na terenu će biti stalno. A ujutro će se nastaviti sa gašenjem požara iz zraka, i to će raditi ruski i helikopter MUP-a”, rekao je načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net