Recent Posts

Nevrijeme u Srbiji: Blizu Beograda, lopatama razgrću led

Nevrijeme u Srbiji: Blizu, Beograda, lopatama razgrću led

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 11. 08. 2017. 20: 32- Nevrijeme u Srbiji: Blizu, Beograda lopatama razgrću led… Jako nevrijeme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je danas po podne kod Gornjeg Milanovac koji se nalazi u blizini srbijanske prestolnice Beograda.

Najavljivano nevrijeme stiglo je u Srbiju, obilna kiša prvo je zahvatila Guču, a velika količina grada pala je u Gornjem Milanovcu. Grad je pričinio veliku štetu na voću, ali i ratarskim kulturama, rekao je za medije u Srbiji, Sreten Žižović iz zaseoka Trnaci.

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji… Obilni pljuskovi zahvatili su nešto poslije 16 sati Čačak i Lučane.

U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

Poplave i na ulicama Loznice

Kako se navodi na sajtu RHMZ, do kraja dana biće nestabilno vrijeme sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vjetrom.

U većini mjesta očekuje se oko 20 mm kiše za tri sata, a na istoku i sjeveroistoku Srbije obilne padavine.

Na području Beograda krajem dana i tokom noći pojava obilnih pljuskova i grmljavina sa količinom padavina oko 20 mm sa tri sata.

Obilna kiša pala je u Guči, ali kako pokazuju snimci objavljeni na društvenim mrežama, to nije preterano pokvarilo atmosferu na Saboru trubača.

Jako nevrijeme zahvatilo je tokom popodneva Topolu, a najviše štete pričinjeno je u mjestima Šarevac, Brezovac, Lipovac i Banja.

Nešto manje štete bilo je i u mjestima Belošavac i Kopljara.  Na području Topole dejstvovala je protivgradna zaštita.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net