Krvava tuča na svadbi, pepeljare, flaše, proteze letjele, svatovi na sudu - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Krvava tuča na svadbi, pepeljare, flaše, proteze letjele, svatovi na sudu

Mladoženji najprije prigovorio što na večeri sviraju "cajke" jer je on invalid Domovinskog rata, pa mu ta muzika smeta...

Krvava tuča na svadbi: Pepeljare, flaše, proteze letjele, svatovi na sudu

ZADAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 11. Avgust 2017. 10: 42- Krvava tuča na svadbi: Pepeljare, flaše i zubne proteze letjele, svatovi završili na sudu… Zbog masovne tuče za vrijeme svadbene večere u jednom zadarskom restoranu tokom koje su, osim flaša i pepeljara, letjele zubne proteze i stakla iz naočala, na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine nepravosnažno je osuđen Ž. M. (58)…

Zadranin se teretio za dva krivična djela protiv života i tijela, a “krvava” večera, koja je završila odlaskom mladenaca, te mladoženjinom porukom gostima s mikrofona “ajte svi u p… materinu”, odigrala se oko 1.30 u noći 2013. godine.

Kako je utvrđeno na sudu, sukob je počeo nakon što je 58-godišnjak polio vodom prijatelja M. B. jer je na ples pozvao njegovu suprugu. Kad mu je njegov sin prigovorio, Ž. M. je prema njemu bacio staklenu flašu. No, kako se ovaj izmaknuo, staklena flaša pogodila je u glavu njegovu suprugu A. B. koja je plesala na plesnom podiju.

Žena je zadobila otvorene rane desnog obraza i frakture osmog zuba, no sukob nije stao na tome, pa je Ž. M. nakon toga iz neposredne blizine udario i u nos pepeljarom M. B. koji je zadobio nagnječenja nosa i površinske povrede glave.

Osuđeni 58-godišnjak na sudu je ispričao da je te večeri mladoženji najprije prigovorio što na večeri sviraju “cajke” jer je on invalid Domovinskog rata, pa mu ta muzika smeta. Naveo je da flašu nije mogao baciti jer su na njemu bila tri konobara, a tri na M. B. dodavši kako je ovaj njega gušio i tukao šakom, a i on njega “normalno”. Njegova gospođa je, kako je rekao, od straha i šoka krenula prema vratima.

– Kada me pogodio pepeljarom, izletjela mi je proteza, pao sam i uzeo pepeljaru i krenuo ga gađati, ali promašio sam – posvjedočio je 58-godišnjak.

– U tom me trenutku M. B. uhvatio rukama za vrat i počeo gušiti- rekao je na sudu, na što je M. B. objasnio da ga je 58-godišnjak udario tako da mu je izbio jedno staklo iz naočala.

– Kad smo se potukli, hrvali smo se, gurali, šaketali. Gađao sam ga čašom jer je on flašom gađao mog sina. Nevjesta mi je direktno sa svadbe otišla u bolnicu. Imala je porezotinu na desnoj strani lica i zub joj je razbijen – rekao je M. B.

http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *