TRI VRSTE INSANA - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

TRI VRSTE INSANA

Ali ima još jedna grupa ljudi, hajvani, takvih je najviše, oni samo čekaju ko će od ova dva pobjediti i postat nadmoćniji da mu se priključe. 

TRI VRSTE INSANA

Bio jedan dedo sa Pirinog brijega, a neki vele da je iz Hendek mahale. Nejse. Taj ti je dedo znao zasrest nas omladinu i rijet:
Sinko, insani su ti podjeljeni u tri grupe, u prvoj su ti oni što su na dobrom, a u drugoj oni što su na šejtanskom putu. Sad ti kontaš da si od onih prvih što su na dobrom putu, bezbeli, jer na šejtankom nisi, Ali ima još jedna grupa ljudi, hajvani, takvih je najviše, oni samo čekaju ko će od ova dva pobjediti i postat nadmoćniji da mu se priključe.

Haj ti sad zasretni nekog i vako mu šta reci!

DŽENET NA DUNJALUKU

Ja što je ova naša Bosna plaha, nemereš je se nagledat’. More bit’ je zato ovaj naš narod ‘vaki izhavješćen i ko u behutu od ove ljepote oko njega pa nemere doć’ ni do daha ni avaza od ove meraja pa samo blehne, nit’ zna šta se u njem dešava, a kamo li oko njega.
Gledam ove kuće sve je’na drugoj guzice okrenule i kontam kak’e kuće takav i narod, svak’ svakom kontru udara i prkosi. More bit’ da bi se bolje pazili da smo na kak’om propuhu il’ u kakoj pustinji neg’ u ovom Dženetu na dunjaluku, ko zna.

KAHVA NALIVENA

Požalim se Hazimu kako je to kad pripovjedaš ljudima i svi te slušaju, biva pretvorili se u uho, a ti kontaš da te svako razumije, a na kraju ispadne da te razumio jedan jal nijedan onako kako si ti hotio rijet, a ostali po svom kako kome paše, kad će ti on meni:
Džaba, Uzeire, moraš pisat i govorit, nemere to u tebi stajat i čekat baš ko što nemere čekat ni kahva nalivena, a ni žena otkrivena.

Autor: Uzeir Hadžibeg/Kemal Čopra

http://ibalkan.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *