Recent Posts

Sarajevo: Praznično raspoloženje, sve spremno za SFF

Sarajevo: Praznično raspoloženje, sve spremno za SFF

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Kultura” 10. 08. 2017. 14: 42- Sarajevo: Praznično raspoloženje, sve spremno za SFF…  Sarajevo Film Festival počinje sutra i u narednim danima pružit će ljubiteljima filma i dobre zabave brojne sadržaje i dobru zabavu u glavnom gradu BiH…

Užurbano se privode kraju posljednje pripreme za Festival, a Sarajevo je ovih dana u posebnom raspoloženju, odnosno u iščekivanju najvažnijeg kulturnog događaja u našoj zemlji.

Ljubitelji filma nabavljaju karte za projekcije koje ne žele propustiti, a primijetan je i veći broj turista na ulicama Sarajeva, koji su kao i proteklih godina došli u BiH jer znaju da je tokom Festivala u Sarajevu zagarantovana dobra zabava.

U fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio na ulicama Sarajeva fotograf Faktora, dan uoči otvaranja SFF-a.

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata.

Ovom odlukom je propisano da ugostiteljski objekti mogu raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.

Tako je kao i prethodnih godina, u vrijeme Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 11. do 18. augusta, omogućen duži rad ugostiteljskih objekata od propisanog, kako bi se izašlo u susret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom.

Ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 23. Sarajevo Film Festivala radi i nakon 24 sata, prema odredbama pomenute odluke, dužan je pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova. Obavijest treba obavezno da sadrži razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme.

Iz Službe Općine Centar za privredu i lokalno-ekonomski razvoj podsjećaju da nepostupanjem u skladu sa Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar ugostitelj čini prekršaj za koji je propisana novčana kazna, navodi se u saopćenju Općine Centar…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net