Pregled jutra pisanja strane štampe iz Turske~ 10.08.2017 - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Pregled jutra pisanja strane štampe iz Turske~ 10.08.2017

„Druga poljska bolnica turskog Crvenog polumjeseca stigla u Taiz“ piše da turski Crveni polumjesec nastavlja da pruža podršku građanima Jemena koji su u teškom stanju zbog rata i sukoba u ovoj zemlji...

Pregled jutra pisanja strane štampe iz Turske~ 10.08.2017

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 10. 08. 2017. 09: 02- Pregled jutra pisanja strane štampe iz Turske~ 10.08.2017…

Engleska novinska agencija Reuters u vijesti pod naslovom „Erdogan: Njemačka je leglo za teroriste“ prenosi da je predsjednik R.T.Erdogan kazao da je Njemačka jedina zemlja koja pruža utočište za teroriste PKK.

Erdogan je u govoru u gradu Rize kazao da je prošlog mjeseca ispred zgrade predsjedništva vlade Njemačke postavljena reklama sa slikama njega, Putina i saudijskog kralja Selmana sa natpisom „ko ubije ova tri diktatora dobiće ovaj auto“ i dodao: „Ko dozvoljava ovako nešto, pa njemačka policija koja se nalazi odmah ispred ovog natpisa. Da li se nešto slično ikada desilo u Turskoj. Naravno da nije. Da li su ikada imali kakve probleme sa tri miliona naših građana koji žive u Njemačkoj. Na drugoj strani Njemačka je jedina zemlja koja pruža utočište za teroriste PKK“.

Američki web portal Turkish American u vijesti pod naslovom „Potpisano preko 200 sporazuma između Turske i afričkih zemlja“ piše da je potpredsjednik vlade Hakan Čavušooglu kazao da je do danas potpisano preko 200 sporazuma i protokola između Turske i afričkih zemlja.

Sa inicijativom „Otvaranja prema Africi“ do sada smo potpisali preko 200 sporazuma i protokola na raznim poljima od obrazovanja, tehnološke saradnje, ukidanja viza pa sve do saradnje na polju namjenske industrije i sl.

Ruski Sputnik u vijesti pod naslovom „Dolazi lokalni e-mail“ prenosi da je ministar za telekomunikacije Turske Ahmet Aslan kazao da rade na razvoju lokalnog sistema za e-mail poruke zbog postojećih siber opasnosti.

Arslan je kazao da će do kraja 2018 godine početi sa korištenjem domaćeg sistema e-maila u državnim institucijama.

Katarska televizijska kuća Al Jazeera u vijesti pod naslovom „Druga poljska bolnica turskog Crvenog polumjeseca stigla u Taiz“ piše da turski Crveni polumjesec nastavlja da pruža podršku građanima Jemena koji su u teškom stanju zbog rata i sukoba u ovoj zemlji.

Turski Crveni polumjesec je do sada za građane Jemena na ovom polju dostavio pomoć u vrijednosti od 42 miliona dolara…

http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *