Recent Posts

HOROR: Dogovorili tuču putem Facebooka, više povređenih

HOROR: Dogovorili tuču putem Facebooka, više povređenih

Doboj- Istok, FBiH  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 09. 08. 2017. 15: 32HOROR: Dogovorili tuču putem Facebooka,više povređenih… Na provjeru, policija iz Doboja uhapsila je M. H. iz tog grada, nakon što je preklopnim nožem nanio teške povrede sedamnaestogodišnjaku iz Doboj-Istoka, FBiH…

Djevojke, po svemu sudeći, razlog su tuče koja se 25 minuta iza ponoći, 7. na 8. avgust dogodila na lokalnom putu u naselju Grapska kod Doboja. U obračunu, koji je dogovoren putem Fejsbuka sjevale su pesnice, sprej, čakija…

U tuči su, prema informacijama iz PU Doboj učestvovale dvije grupe. S jedne strane dvojica maloletnika, 17- godišnjaci iz Doboj Istoka, a s druge Mehmed H. (21) i Armin H. (20) obojica iz Grapske.

Iz policije navode da je nakon dogovorenog susreta putem društvene mreže Facebook, na lokalnom putu u mjestu u dobojskom naselju Grapska jučer, pola sata nakon ponoći došlo do tuče između M. H. i A. H. sa jedne i dvojice sedamnaestogodišnjaka sa druge strane.

Tom prilikom jedan maloljetnik je sprejem suzavcem poprskao M. H. i A. H. po očima, a M. H. mu je tokom dalje tuče preklopnim nožem zadao ubodnu ranu u donji dio leđa.

Povrijeđenom maloljetniku je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici, nakon čega je na zahtjev člana šire porodice prevezen u tuzlansku bolnicu.

Ljekarska pomoć ukazana je i M. H. i A. H. kod kojih su konstatirane lakše povrede. Od M. H. je oduzet nož za koji se sumnja da je korišten prilikom nanošenja povreda.

Nakon kriminalističke obrade, M. H. je pušten na slobodu. Protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu teška tjelesna povreda, a protiv ostalih učesnika u tuči bit će preduzete zakonom predviđene mjere.

Povod za tuču navodno je bio sukob zbog djevojke i ljubomora…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net