Recent Posts

KISELJAK: Napao majku i kćerku, nosile marame, odnosno hidžab

KISELJAK: Napao majku i kćerku, nosile maramu, odnosno hidžab

KISELJAK– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Crna Hronika” 07. Avgust- 20: 54… KISELJAK: Napao majku i kćerku, nosile maramu, odnosno hidžab… Četrdesetjednogodišnja J. K. iz Fojnice teže je povrijeđena sinoć u Kiseljaku nakon što je nju i njenu maloljetnu kćerku kod parkinga benzinske pumpe “BIN” napao pijani muškarac, i to samo zato što nose maramu, odnosno hidžab, saznaje iBalkan.net

Policija u Kiseljaku privela je muškarca M.G. (1980.) iz Kiseljaka, osumnjičenog da je nanio teške ozljede ženi J.K. iz Fojnice.

Policija je o napadu obaviještena 5. avgusta oko 22.30 sati, kada je J.K. prijavila da ju je na parkingu u blizini benzinske pumpe, na području općine Kiseljak, fizički napao nepoznati muškarac, koji je pokušao napasti i njezinu kćer.

Policija je utvrdila da je za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda odgovoran M.G. iz Kiseljaka, koji je priveden, a razina alkohola u krvi mu je iznosila 2,49 promila.

Da je žena napadnuta potvrđeno nam je i u MUP-u SBK, gdje su nam kazali kako je policiji napad prijavljen oko 22.30 sati.

– Žena je prijavila da je nju i njenu sedamnaestogodišnju kćerku napao nepoznati muškarac udarajući je rukama i to dok je bila u društvu svog supruga i troje djece. Uspjela je zaštititi kćerku od nasilnika pa ona nije povrijeđena – kazao je za Faktor Hasan Hodžić iz Ureda za odnose sa javnošću MUP-a SBK.

Prema njegovim riječima, povrijeđena žena je policiji kazala da je motiv napada bila činjenica da ona i njena kćerka nose maramu, odnosno hidžab, i da nije bilo nikakvog drugog razloga da pijani muškarac nasrne na nju.

Odmah nakon prijave policija je izašla na teren te je identifikovan i pronađen nasilnik. Nezvanično saznajemo kako se radi o Miljenku Golubu iz mjesta Lug u općini Kiseljak.

– Osumnjičeni M. G. je odmah uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,40 promila alkohola u krvi – kazao nam je Hodžić.

Žena koja je na sebi imala vidne povrede glave odmah je upućena u lokalni Dom zdravlja, a pošto se ljekar nije mogao izjasniti o povredama, žena je prevezena u bolnicu kako bi se utvrdio stepen povreda.

Osumnjičeni je po naredbi dežurne tužiteljice zadržan u policiji gdje će biti saslušan nakon što se otrijezni. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela koje će najvjerovatnije biti okvalifikovano kao nasilničko ponašanje.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net