Recent Posts

DANAS SE KUHAMO

DANAS SE KUHAMO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na istoku i sjeveroistoku Hercegovini, poslije podne, je moguć pljusak. U Bosni je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinama i gradom Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 33 do 39, na jugu i sjeveru lokalno do 43 °C.

Sutra u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva.U jutarnjim satima slaba kiša ili pljuskovi su mogući u Bosni. Poslije podne pljusak se očekuje na jugozapadu Bosne, na istoku i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 22 do 26, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 32 do 39°C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć pljusak praćen grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 29 do 34, na jugu od 34 do 40 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 22 do 28, a dnevne od 31 do 37, na jugu do 41 °C.

Nemilosrdni talas vrućina, nazvan Lucifer, koji je ove nedjelje zahvatio dijelove Evrope i cijeli Balkan, uzrokovao je i smrtne slučaje. Talas vrućina je naveo vlasti da izdaju zdravstvena upozorenja.

Ekstremna vrućina u Italiji, dielovima Francuske i Španije i na Balkanu, zaslužna za izbijanje desetina požara, uništila je usjeve i povećala potrošnju vode i struje. Vlasti su u određenim oblastima ograničile saobraćaj i zabranile rad na otvorenom u najtoplijem dijelu dana usljed temperatura koje prelaze 40 stepeni.

izvor-agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net