Kako do jeftinog ljetovanja - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Kako do jeftinog ljetovanja

Ljetovanje je nešto čega se moramo odreći ako nam financijska situacija nije baš sjajna, no tu zapravo griješimo- putovanje ne mora biti skupo, pogotovo ako imate strpljenja loviti jeftine karte i imate otvoren um po pitanju destinacija...

Kako do jeftinog ljetovanja

Kako do jeftinog ljetovanja… Ako imate malo avanturističkog duha, možete doći do ljetovanja iz snova za cifru koju bi inače ostavili za nedelju dana do najbližeg mora…

Ljetovanje je nešto čega se moramo odreći ako nam financijska situacija nije baš sjajna, no tu zapravo griješimo- putovanje ne mora biti skupo, pogotovo ako imate strpljenja loviti jeftine karte i imate otvoren um po pitanju destinacija.
 
Ako imate malo avanturističkog duha, možete doći do ljetovanja iz snova za cifru koju bi inače ostavili za tjedan dana domaćeg mora, no jedino ako pratite ove savjete.
 
Nemojte tražiti jeftine karte, nego “nevjerojatno” jeftine karte…
 
Ukoliko već imate ideju gdje želite putovati, prva prepreka je naći jeftine avio karte. Guardian preporučuje korištenje stranica poput poput Lastminute.com, Kayak, Hipmunk ili Flycheapo.com.
 
Ovisno o tome znate li već datum ili je on fleksibilan, možete lako naletjeti na “first minute” ili “last minute” ponude. Ukoliko ste fleksibilni i po pitanju toga odakle krećete (recimo spremni ste putovati iz nekog drugog grada iz Europe da biste došli do željene destinacije), odlična je stranica SecretFlying.com.
 
Guardian preporučuje prijavu na nekoliko mailing lista aviokompanija, kako biste stalno bili obaviješteni je li trenutačno aktualan popust za neku od destinacija koja vas zanima.
 
Nemojte birati destinaciju, neka ona “izabere” vas…
 
Evita Robinson je “profesionalna putnica”. Osnivačica je stranice koja organizira jeftine ture za destinacije širom svijeta, i kaže da je stručnjakinja u pronalaženju najjeftinije ponude za bilo koje putovanje. Ona kaže da je jedan od glavnih savjeta da nekada budemo fleksibilni i pustimo da nas putovanja izaberu umjesto mi njih.
 
Kako ona kaže, možete, primjerice, iskoristiti stranicu Skyscanner.com gdje unesete datum i mjesto odakle želite krenuti, ali ne i destinaciju. Prikazat će vam se najjeftinija putovanja koja su u ponudi u tom trenutku, i tako možete otkriti neko novo mjesto, iako niste planirali avanturu.

Kod pakiranja- manje je više…

Cijena vašeg leta može se drastično povećati ukoliko imate puno prtljage. Ukoliko je moguće, nosite samo ručnu prtljagu, a ako vam je ipak neophodan dodatni kufer, zadržite se na jednom. Većina “jeftinih” aviokompanija u ponuđenu cijenu ne uključuje i cijenu prtljage. Svaki kufer se dodatno naplaćuje po letu, tako da “luksuz” dodatnog kufera može koštati i više od 100 eura. Stranica travelandleisure.com nudi nekoliko savjeta kako se naekonomičnije spakirati, a pritom ponijeti sve što vam treba.

Cijena vašeg putovanja može se drastično povećati i ukoliko ne ponesete ono što će vam svakako trebati, obzirom da ćete to morati kupiti. Stoga se trudite da, koliko god lagano da se pakirate, nađete mjesta za “skuplje” stvari.Počnite s pakiranjem najosnovnijih stvari, a onda, ukoliko ima mjesta, dopunjujte sa stvarima koji biste voljeli ponijeti, ali vam nisu neophodne.
http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *