Dijamant pokazao ljudsku veličinu, Edin Džeko kupio prijeko potrebni lijek - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Dijamant pokazao ljudsku veličinu, Edin Džeko kupio prijeko potrebni lijek

Bh. kapiten i napadač Rome Edin Džeko ponovo je i po ko zna koji put pokazao svoju veliku ljudsku veličinu i da je spreman uvijek pomoći...

Dijamant pokazao ljudsku veličinu, Edin Džeko kupio prijeko potrebni lijek

Sarajevo, Rim: objavljeno u kategoriji, Vijesti, Magazin, Sport 05. 08. 2017. 12: 56 Dijamant kapetana BiH: Džeko kupio prijeko potrebni lijek… Dijamant i humanost: Džeko kupio prijeko potrebni lijek… Naša nogometna zvijezda Edin Džeko nastavio je sa svojim humanitarnim aktivnostima te je odlučio kupiti prijeko potrebni lijek za Ernesu Kunalić.

Bh. kapiten i napadač Rome Edin Džeko ponovo je i po ko zna koji put pokazao svoju veliku ljudsku veličinu i da je spreman uvijek pomoći.

Lijek se ne nalazi na listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji BiH, čiji je Kunalić osiguranik, a pored toga nije u mogućnosti da ga kupi vlastitim sredstvima, jer lijek košta 5.100 eura.

Ernesa treba lijek koristiti minimalno godinu dana da bi se pokazala njegova učinkovitost, a Džeko je odlučio izdvojiti sredstva i u Zagrebu kupiti jednomjesečne zalihe lijeka Olapariba te ga poslati porodici Kunalić.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i nogometaš Rome odlučio je izdvojiti sredstva i u Zagrebu kupiti jednomjesečne zalihe lijeka Olapariba te ga poslati porodici Kunalić. Ovu informaciju potvrdio je Jasmin Ligata, potparol naše nogometne zvijezde, a nadamo se da će njegov primjer slijediti i ostali koji mogu pomoći da se spasi život Ernese Kunalić.

Podsjetimo, Ernesa boluje od invazivnog duktalnog karcinoma dojke, a ovog mjeseca je završila šesti ciklus Carboplatina. Sada joj je potreban drugi lijek pod nazivom Olaparib, koji bi joj pomogao u izlječenju. Lijek se ne nalazi na listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji BiH, čiji je Kunalić osiguranik, a pored toga nije u mogućnosti da ga kupi vlastitim sredstvima, jer košta 5.100 eura.

Ovaj lijek Ernesa treba koristiti najmanje godinu dana kako bi se pokazala njegova učinkovitost. Humanitarna akcija, čiji je cilj spasiti život Ernesi, nastavlja se i dalje, a uplate se mogu izvršiti na njene postojeće račune. Doprinos je moguće dati i pozivom na broj 090 292 060. Cijena poziva iznosi 3,11 KM.

http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *