Velike gužve na granicama, čekanja do sat vremena - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Velike gužve na granicama, čekanja do sat vremena

Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš...

Velike gužve na granicama, čekanja do sat vremena

Sarajevo: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja” 04. Avgust 2017. 10: 42- Velike gužve na granicama, čekanja preko sat vremena… Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 90 minuta, a kolona vozila na ovom prelazu je i na ulazu u BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto- moto kluba (BIHAMK).

Na GP Bosasnka Gradiška na ulazu u BiH zadržavanja su do 60 minuta. Na GP Velika Kladuša pojačan je promet vozila, pa su na izlazu iz BiH otvorene tri trake. Na GP Ivanica na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali se na ulazu u Hrvatsku (prostor između dva prelaza) čeka 45 do 60 minuta. Povremeno se formiraju kolone vozila u oba smjera i na GP Bijača.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 90 minuta, a kolona vozila na ovom prelazu je i na ulazu u BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog radova na deminiranju terena, u vremenu od osam do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.2 Bugojno- Gornji Vakuf/Uskoplje (kod mjesta Osojnica).

U toku su radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava (M-17 Jablanica-Konjic), zbog čega se od sedam do 17 sati saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla- Kalesija i M- 16 Bugojno- Kupres.

http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *