Recent Posts

HOROR: Gradski autobus zapalio se u vožnji, svi bježali u panici

HOROR: Gradski autobus zapalio se u vožnji, svi bježali u panici

SPLIT: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 04. Avgust 2017. 20: 42-HOROR: Gradski autobus zapalio se u vožnji, svi bježali u panici… U središtu Splita je, na stanici Pazar kod gradske pijace, nešto prije 16 sati došlo do eksplozije na jednom od autobusa gradskog prijevoznika Promet Split.

Putnici bježali u panici, vozač pokušao ugasiti vatru, ali nije imao nikakvih izgleda, što je ostalo od busa pogledajte i sami…

Kod auto- kuće Gašperov u blizini Lovrinca nešto prije 13 sati zapalio se Prometov autobus marke MAN iz 2003. godine, koji je prometovao na liniji broj 28 Dubrava- Split, piše regionalni portal iBalkan.net…

Iako je vozilo u potpunosti izgorjelo, nitko od putnika nije ozlijeđen, jer su svi na vrijeme uspjeli izaći van.

– Iz autobusa je počeo sukljati dim. Vozač kamiona gasio je vatru protupožarnim aparatom, ali ni četiri aparata nisu bila dovoljna – rekao je svjedok.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split na mjesto nesreće stigli su u 13.02 sati, a požar su ugasili za pet minuta.

​U gašenju je sudjelovalo jedno vozilo i šest vatrogasaca, a očevid je još u tijeku.

Kako javljaju mediji, došlo je do puknuća osovine motora, a nakon toga i puknuća autobusne gume. Jaka detonacija i gusti crni dim koji je počeo sukljati iz autobusa prepali su građane i turiste koji su se razbježali iz autobusa. Vozač Prometa brzo je reagirao te izvadio ručne aparate za gašenje kojima je požar pokušao da se ugaši.

Što je tačno uzrokovalo zapaljenje, zasad nije poznato. No, autobusi Promet Splita već su u više navrata bili u medijima zbog požara usred vožnje. Srećom, zasad nema informacija o bilo kakvim ozljedama putnika ili građana koji su se zatekli na autobusnoj stanici.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net