Recent Posts

DUBAI: Satima gase požar na 79- spratnom neboderu

DUBAI: Satima gase požar na 79- spratnom neboderu

DUBAI: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Crna Hronika” 04. Avgust 2017. 09: 42- DUBAI:Satima gase požar na 79-spratnom neboderu… Vatrogasci satima gasili požar na neboderu u Dubaiju… Požar koji je izbio poslije ponoći u jednoj od najviših zgrada u Dubaiju, ugašen je oko četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Trenutno se radi na “hlađenju” zgrade.

Požar na najvišoj stambenoj zgradi na svijetu koja se nalazi u Dubaiju ugašen je nakon nekoliko sati. Vatrogasci su brzo došli do zgrade koja ima 79 spratova i s više od 10 cisterni gasili požar.

Prema navodima svjedoka, požarni alarmi su se oglasili oko dva ujutro. Nakon što su stanovnici izašli, vatrogasci su ušli u zgradu i išli od stana do stana kako bi bili sigurni da niko nije ostao. Također, evakuirali su i susjednu zgradu zbog straha da bi vjetar mogao raširiti požar i prema njoj.

U okolnim ulicama prisutni su vatrogasci i policija, a veliki broj stanovnika posmatra šta se dešava, prenijele su agencije. Zbog požara su evakuisani stanovnici zgrade visoke 337 metara, koja je, kako se navodi, gorjela i prije dvije godine.

-Spavali smo kada nas je probudila sirena i vrisak ljudi. Trebalo nam je oko 10 minuta da strčimo sa 50. sprata. Bilo je baš gadno, vatra je izbila oko sat poslije ponoći – rekao je jedan od stanara zgrade.

Kako se navodi, zgrada je evakuisana i niko nije povrijeđen, a za sada se ne zna uzrok požara.

Mediji u Dubaiju prenose da su zgrade visoke 250 i više metara napravljene od materijala sa termoplastičnim jezgrima, koji se obično postavljaju između aluminijumskih ploča, a takvi materijali nisu nužno opasni, ali mogu biti zapaljivi.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net