Recent Posts

Bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje

Bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje

Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin- Recepti” 04. 08. 2017. 00: 22- Bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje..Salmonela: Katy bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje… bijela čokolada s kokosom, u pakiranju od 100 grama, povučena je s polica zbog bakterije salmonela, saopćila je u srijedu navečer Hrvatska agencija za hranu (HAH)… Bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje…

Povučena bijela čokolada s kokosom poljskoga proizvođača…

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače da je s tržišta povučena bijela čokolada Katy s kokosom od stotinu grama poljskog proizvođača. Naime, utvrđene je prisutnosti bakterije Salmonella spp, a na tržište je čokoladu stavila tvrtka Kaufland Hrvatska.

Hrvatska agencija za hranu (HAH) priopćila je u srijedu navečer da je Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo potrošače kako je s tržišta povučena bijela čokolada Katy s kokosom od 100 grama, oznaka barkoda: 4335896585017, LOT: L2118, s datumom najbolje upotrijebiti do travnja 2018., proizvođača iz Poljske, zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.

Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi te da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, navedeno je u priopćenju HAH-a.

Ta čokolada može izazvati proljev i povraćanje.

Kupci mogu vratiti navedeni proizvod u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca, a za sva pitanja otvoren je besplatni broj telefona 0800 223 223.

– Internom kontrolom kvalitete, u pojedinačnim pakiranjima proizvoda utvrđena je prisutnost bakterije salmonela. Simptomi koje može izazvati su proljev i povraćanje. Ne preporučuje se konzumacija proizvoda navedenog roka trajanja i proizvodne serije, koje je Kaufland preventivno povukao iz prodaje.

Bijela čokolada s kokosom povučena iz prodaje…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net