Recent Posts

Pozlilo mu tokom trčanja pa umro

Pozlilo mu tokom trčanja pa umro

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja” o2. 07. 2017. 09: 02 Sarajevo: Pozlilo mu tokom trčanja pa umro… Ekstremno visoke temperature prethodnih dana koje su registrirane u Bosni i Hercegovini odnijele su i prvu ljudsku žrtvu, a riječ je o neimenovanom mladiću iz Sarajeva koji je preminuo tokom trčanja.

Podsjećamo, ljekari su preporučili građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća u periodu od 10:00 do 17:00 sati, da izbjegavaju teže fizičke napore, da jedu laganu hranu i piju što više tečnosti.

Ona je navela da su u Hitnoj pomoći imali još jedan slučaj, ali su uspjeli reanimirati jednog mladog čovjeka, koji je na visokoj temperaturi cijepao drva.

“Zbog žestokog toplotnog talasa u BiH, u proteklom periodu je povećan broj intervencija Hitne pomoći na javnim mjestima. Građani jednostavno ne slušaju upozorenja ljekara, kreću se i izlažu fizičkom naporu u vremenu u kojem to ne bi trebalo da rade”, upozorila je Taljanovićeva.

Ljekari su preporučili građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća u periodu od 10:00 do 17:00 sati, da izbjegavaju teže fizičke napore, da jedu laganu hranu i piju što više tečnosti.

Proteklih dana na području Hercegovine zabilježeno je nekoliko manjih požara koji su brzim intervencijama lokalnih vatrogasaca ugašeni.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net