Pozlilo mu tokom trčanja pa umro - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Pozlilo mu tokom trčanja pa umro

Mladić iz Sarajeva koji je tokom trčanja preminuo prva je žrtva ekstremno visoke temperature, koja je proteklih dana registrovana u cijeloj BiH

Pozlilo mu tokom trčanja pa umro

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja” o2. 07. 2017. 09: 02 Sarajevo: Pozlilo mu tokom trčanja pa umro… Ekstremno visoke temperature prethodnih dana koje su registrirane u Bosni i Hercegovini odnijele su i prvu ljudsku žrtvu, a riječ je o neimenovanom mladiću iz Sarajeva koji je preminuo tokom trčanja.

Podsjećamo, ljekari su preporučili građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća u periodu od 10:00 do 17:00 sati, da izbjegavaju teže fizičke napore, da jedu laganu hranu i piju što više tečnosti.

Ona je navela da su u Hitnoj pomoći imali još jedan slučaj, ali su uspjeli reanimirati jednog mladog čovjeka, koji je na visokoj temperaturi cijepao drva.

“Zbog žestokog toplotnog talasa u BiH, u proteklom periodu je povećan broj intervencija Hitne pomoći na javnim mjestima. Građani jednostavno ne slušaju upozorenja ljekara, kreću se i izlažu fizičkom naporu u vremenu u kojem to ne bi trebalo da rade”, upozorila je Taljanovićeva.

Ljekari su preporučili građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća u periodu od 10:00 do 17:00 sati, da izbjegavaju teže fizičke napore, da jedu laganu hranu i piju što više tečnosti.

Proteklih dana na području Hercegovine zabilježeno je nekoliko manjih požara koji su brzim intervencijama lokalnih vatrogasaca ugašeni.
http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *