Recent Posts

KORIDA NAŠA SVAKIDAŠNJA

KORIDA NAŠA SVAKIDAŠNJA

Na stolu pod šatorom ispred pijanijh muškaraca koji mirišu na rakiju, pivo i bijeli luk igraju gologuze pjevačice i striptizete nakićene,zakićene eurima i markama po dekolteima i sijevajućim butinama. Ako, ako, ništa to nije ružno, sve je to za ljude! Bikovi muču, divljaju, ljudi piju i viču i oni divljaju! Jaganjci utihnuli na ražnjevima se vrte. Vrti se i pokoja krava. Narod mora jesti, piti. Vrućina ne smeta koridi! Na četrdeset stepeni se igra kolo ,,udri Mujo,, visoke potpetice se nemilosrdno zabijaju u jadnu zemlju, a ona trpi,šuti. Mirišu žene na jeftine sladunjave parfeme,duhan i janjetinu. Vašarski momci vrebaju, love. Možda neko nekog i povali! Čevljanovići nisu ruglo,zaista, naspram cijele nam zemlje. Nisu ni sramota,ni grehota koliko ima gore i sramote i grehote. Samo se ne piše dovoljno o njima,ne kude ih, ne kritikuju, nemaju pažnju u medijima u negacijama, kao, recimo iftari javni…

Javni iftari su, rekli su ruglo,seljakluk, arapizam,turcizam,islamizam. Rekli su još i da to nije ,,naše,, naš običaj, adet. Kažu da je ružno vidjeti toliko zamotanih žena na jednom mjestu! Malo li je gologuzih sisatih žena na koridi ovih dana, sramotno ili ne, ružno ili lijepo. Ne krivim narod,krivim medije koji oglašavaju ,, Počela je tradicionalna korida u Čevljanovićima,, da! Najveći nam je to događaj,najmasovniji i najnarodniji, najviše naš, najmanje ružan,opasan,primitivan!!!

Ko smo, šta smo,odakle smo? Mi smo upravo oni sa koride u svakom smislu!!!
Ole! Gracijas!II

Ništa ne smeta ljudima kao smjeran čovjek! Smjeran je u iftaru, bez glasa i rugla, i, nepoželjan! Ali zato gou tu Čevljanovići!!!

Neka nama nas raspusnih,bahatih,pijanih…

Dok je koride bit će bikova, dok je bikova bit će i šatora, sisa i guzica, mirisa i sexa!!!

Čevljanovići naši, caj caj cajka…

Mirna Bosna, njiva i tambura!!!

Opleti!!!

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net