Recent Posts

MOSTAR: Pobjede sa Starog mosta, osjećaj je fenomenalan

MOSTAR: Pobjede sa Starog mosta, osjećaj je fenomenalan

MOSTAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Sport” 30. Juli. 2017. 20: 12- MOSTAR: Pobjede sa Starog mosta, osjećaj je fenomenalan… Lorens Listo pobjednik je ovogodišnjih jubilarnih 451. tradicionalnih skokova sa Starog mosta, sa najljepše skakaonice na svijetu, visoke 27 metara, u disciplini skokovi na glavu – lasta.

Listi je ovo 11. titula najbolje mostarske “laste”…

– Osjećaj je fenomenalan kao i svaki put. Ovaj put mi je bilo najteže, jer sam u bodovima bio drugi u prvoj seriji, što mi je dodatan pritisak stvorilo, međutim sam to nekako savladao, potisnuo taj pritisak i skočio najbolje što mogu i osvojio sve desetke. Mustafa Hodžić, koji je u prvoj seriji bio prvi po bodovima u drugoj seriji je skočio malo lošije, i ja sam pobijedio. Moram reći, ovaj put na sreću – kazao je Listo nakon preuzimanja pehara.

U ovoj disciplini, u kojoj je skokove izvelo 25 takmičara, drugo mjesto je osvojio Ivica Domanović iz Užica dok je treći bio Muhamed Mahmić iz Zenice.

Igor Kazić je s dva izvrsna skoka ovogodišnji pobjednik u kategoriji skokovi na noge dok je drugo mjesto osvojio Admir Delić, a treći je bio Ermin Sarić. U toj kategoriji ove godine nastupila su ukupno 16 takmičara.

Najmlađi skakač Muhamed Krečinić iz Jablanice (16) kojem je ovo bilo drugi put da skače je dobio posebno priznanje. Zbog maloljetnosti skakao je uz saglasnost roditelja.

Žiri u sastavu: Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Ailica Jakirović, Enver Novaković i Benaid Kalajdžić nije imao nimalo lagan zadatak jer su u nekim kategorijama odlučivale finese. Emir Balić, predsjednik žirija u obraćanju medijima nije krio blago razočarenje ovogodišnjim skokovima.

– Bilo je skakača koji nisu baš trenirali za takmičenje, posebno skakači na noge tako da je ovo bilo jedno od vrlo lošijih izdanja skokova na noge. Međutim skokovi su u finalnom dijelu bili bolji, u obje discipline- istaknuo je Balić.

Skokove je ispod Starog mosta pratilo nekoliko hiljada građana iz Mostara i Bosne i Hercegovine te stranih gostiju. Zbog ekstremno visoke temperature i publika je potražila osvježenje u ledenoj smaragdnoj ljepotici…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net