BRAVO: Bravo, Hamad Međedović u Finale EP u tenisu - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

BRAVO: Bravo, Hamad Međedović u Finale EP u tenisu

Ovaj četrnaestogodišnji Novopazarac će u meču za trofej u Mostu igrati protiv prvog nosioca Holgera Vitusa Nodskova Runea iz Danske, koji je u polufinalu savladao 12. favorita Rusa Aristarha Safonova sa 2:0 (6:3, 6:0)...

BRAVO: Bravo, Hamad Međedović u Finale EP u tenisu

MOST( Češka) : objavljeno u kategoriji, Vijesti, Evropa, Sport 29. 07. 2017. 16: 30 BRAVO: Bravo, Hamade, Finale, Međedovi u Finale EP u tenisu… Mladi teniser iu Novog Pazara Hamad Međedović plasirao se danas u finale Evropskog prvenstva za igrače do 14 godina, čiji je domaćin češki grad Most… USPJEH MLADOG TENISERA Međedović u finalu Evropskog prvenstva, rival prvi nosilac…

Međedović, koji je postavljen za drugog nosioca, pobjedio je u polufinalu trećeg favorita Luku Nardija iz Italije sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

On se tako revanširao Nardiju za poraz u finalu nezvaničnog prvenstva svjeta za uzrast do 14 godina u francuskom Tarbu, kada je Italijan, prije šest mjeseci, slavio u dva seta (6:2, 7:5).

Ovaj četrnaestogodišnji Novopazarac će u meču za trofej u Mostu igrati protiv prvog nosioca Holgera Vitusa Nodskova Runea iz Danske, koji je u polufinalu savladao 12. favorita Rusa Aristarha Safonova sa 2:0 (6:3, 6:0).

U paru sa Subotičaninom Filipom Mandovićem, Međedović je stigao do osmine finala i u dublu.

Kao 12. nosioci, oni su pobjedili Makedonce Berka Bugarića i Kalina Ivanovskog sa 2:0 (7:6(8), 6:1) i za plasman među osam najboljih boriće se sa sedmim “kosturašima” Karlosom Alkarazom Garfijom i Danijelom Rinkonom iz Španije.

U finalu šampionata Evrope do 14 godina u ženskoj konkurenciji sastaće se prva “kosturašica” Oksana Selehmeteva iz Rusije i Ukrajinka Daša Lopateckaja.

Talentovanom teniseru Hamadu Međedoviću (13) predviđaju blistavu karijeru, čak je i Đoković rekao da će biti bolji od njega…

Svijet dobija novog Novaka Đokovića! Hamad Međedović ima svega 13 godina, a stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru. Među onima koji vjeruju u njega su čak i Novak Đoković i Bogdan Obradović.

– Prije tri godine Bogdan Obradović je bio kod nas u Pazaru i došao je na trening, gdje je zapazio mog sina. Odmah je rekao da je već prevazišao tu sredinu i da će on preuzeti brigu o njemu. To se desilo i prije tri godine, moj sin i ja smo došli u Beograd i od tada treniramo u teniskom centru Bogdana Obradovića, koji sve vrijeme vodi računa o nama- kazao je Edo Međedović, otac talentovanog igrača.

Iako ima samo 13 godina, Međedović je prvak Srbije uzrasta do 16 godina. Učestvovao je na sedam turnira u Evropi, osvojio je četiri titule, igrao dva finala i jedno polufinale. Na evropskoj listi igrača do 14 godina nalazi se na trećem mestu.

– Novak Đoković je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira- zaključio je za regionalni portal iBalkan.net Edo Međedović kada smo ih posjetili u trenažnom kampu u Beogradu…

http://iBalkan.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *