Hamad Međedović iz Novog Pazara u polufinalu Evropskog prvenstva - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Hamad Međedović iz Novog Pazara u polufinalu Evropskog prvenstva

Za Međedovića svi imaju reči hvale, a Bogdan Obradović, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije, u jednom od intervjua istakao je da Hamad ima bolje predispozicije nego Novak Đoković kada je bio 14-godišnjak.

Hamad Međedović iz Novog Pazara u polufinalu Evropskog prvenstva

Hamad Međedović je postavljen za drugog nosioca na Evropskom prvenstvu za igrače do 14 godina i svakom partijom dokazuje klasu. Mladi teniser  iz Novog Pazara je stigao do polufinala.

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 14 godina u Mostu, u Češkoj, pošto je pobedio Bugarina Petra Nesterova sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Međedović je u češkom Mostu u četvrtfinalu nadigrao Bugarina Petra Nesterova sa 6:3, 6:2 i za plasman u finale igraće protiv trećeg kosturaša Italijana Luke Nardija.

Međedović i Nardi odmerili su snage pre šest meseci u finalu teniskog turnira u francuskom Tarbu, koji važi za nezvanično prvenstvo sveta za uzrast do 14 godina, kada je Italijan slavio rezultatom 2:0 (6:2, 7:5).

Inače, Hamad trenira u Akademiji “Bogdan Obradović”, a tokom ove godine je već ostvario neke zapažene uspehe. Bio je finalista na turniru u Tarbu, koje je nezvanično prvenstvo sveta za igrače do 14 godina, a na Zimskom prvenstvu Srbije do 16 godina je postao šampion.

Za Međedovića svi imaju reči hvale, a Bogdan Obradović, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije, u jednom od intervjua  istakao je da Hamad ima bolje predispozicije nego Novak Đoković kada je bio 14-godišnjak.

“Sa strane fizičkih predispozicija, Hamad ima više potencijala nego Novak u njegovim godinama. Nole nije bio takav. Ima veliki talenat za takmičenje, namazan je svim bojama koje su mu potrebne da bi takmičarski ostvario uspeh. Sjajan je i ja uživam da gledam kako napreduje”, rekao je pre nekoliko meseci Obradović.

U drugom polufinalnom duelu Evropskog prvenstva za igrače do 14 godina sastaće se prvi favorit Holger Vitus Nodskov Rune iz Danske i 12. nosilac Rus Aristarh Safonov.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara, Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *