Recent Posts

BRAVO za pekaru “Arena”: Besplatan hljeb onima koji nemaju da ga kupe

BRAVO za pekaru “Arena”: Besplatan hljeb koji onima nemaju da ga kupe

PRIJEPOLJE– objavljeno u kategoriji “Vijesti-Region- Magazin- Zanimljivosti- Recepti” 28.Juli. 2017. 09: 12- BRAVO za pekaru “Arena”: Besplatan hljeb onima koji nemaju da ga kupe… Ferhat Hodžaj, vlasnik pekare “Arena” u Prijepolju, skrenuo je poslednjih dana pažnju javnosti obaveštenjem da nudi besplatan hleb onima koji nemaju da ga kupe…

Revolucionarno. prije nekoliko dana na vratima njegovih prodajnih objekata stoje natpisi “Građani koji nisu u mogućnosti kupiti hljeb, kod nas mogu dobiti besplatno hljeb tip – 500 od 500 grama, 1- 2 hleba po porodici, od 6 do 20 sati svakog dana”.

Nasmijano lice  ovog 33- godišnjeg pekara, bilo je začuđeno zbog reakcije javnosti i medija, koji su na društvenim mrežama preplavili ovaj gest hvalospevima.

“Nije to ništa čudno ni originalno. Ja neću reklamu na ovaj način, neću ni izazivanje bilo kojih emocija, ja jednostavno mislim da je normalno pomoći ljudima koji nemaju, ili možda samo trenutno nemaju. Ako je suđeno da zbog ovoga gesta propadnem, onda zaista i treba da propadnem i ne zaslužujem da se bavim ovim poslom”, kazao je našem reporteru regionalnog portala http://iBalkan. net  koji je posjetio prkaru Arenas i samog Ferhata.

Dodao je i da je za ovih nekoliko dana u njegova četiri prodajna objekta, dva u Prijepolju i po jedan na Kolovratu i u Brodarevu, podjeljen hleb svakome ko je to tražio. Smatra da su vremena teška i da treba pomoći, ne razmšlja o tome da bi neko to mogao da zloupotrebi.

“Prije nego što sam donio oluku o ovom potezu posavetovao sam se sa inspekcijom i uradio onako kako su mi oni rekli. Hlieb koji je u maloprodaji 40 dinara dijelim besplatno, ali ga evidentiram kroz fiskalnu kasu, plaćam propisani PDV i na taj hljeb i tako mislim da radim sve dok bude imalo interesovanja. A ima ga, mada se ljudi malo ustežu jer je teško prekoračiti taj prag i priznati sebi da nemaš para da kupiš hleb ili dva za porodicu i za sebe”, kazao Ferh

On je pekar “po genima”, jer je to tradicionalni zanat njegove porodice, ipak, kao dječak nije želeo time da se bavi.

“Htio sam da se školujem i da radim neki sasvim drugi posao. Ali, rat nas je iz Prizrena pokrenuo pa smo jedno vrijeme bili u Sarajevu. Kad smo se vratili, dvije kuće su nam bile spaljene, dok smo ih osposobili za kakav- takav smještaj, potrošili smo pare i ja sam, poslije dvije godine, napustio srednju školu. Nedavno sam vanredno završio preostala dva razreda, ali sam morao da zasučem rukave i radim ono što sam najbolje znao”, priča o svom životnom putu.

Prije osam godina je u Brodarevu otvorio pekaru, prije nekoliko godina i prodajne objekte u Prijepolju i Kolovratu i sada je, kako kaže, to solidno preduzeće sa dvadesetak zaposlenih, redovno izmirenim ličnim dohocima, porezima i obavezama prema državi i solidnim prometom.

“Tu smo, u ovom gradu i ovoj opštini, delimo dobro i ono manje dobro sa našim sugradjanima, i samo tako treba gledati i na ovu odluku o podeli besplatnog hleba za najugroženije sugradjane”, rekao je Ferhat.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net