Novak Đoković završio sezonu - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Novak Đoković završio sezonu

Ovo nije lak profesionalni trenutak za mene. Ne vidim kraj svojoj karijeri nigde blizu, spremite se, gledaćete još puno mečeva. Shvatio sam koliko sam bio blagosloven da ovakve povrede, koje bi me ometale u takmičenju, da takve povrede do sada nisam imao'', naveo je.

Novak Đoković završio sezonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta. “Neću igrati nijedan zvanični teniski turnir do kraja sezone 2017”, rekao je proslavljeni teniser. Ne vidim kraj svojoj karijeri, gledaćete još mnogo mečeva, dodao je. Naveo je da je Andre Agasi prihvatio da bude uz njega, sada i od početka sledeće sezone.

On je zbog te povrede, podsjetio, predao četvrtfinale Vimbldona.

Rekao je da je to povreda koju vuče godinu i po dana, i da je sve eskaliralo proteklih mjesec i po dana. Operacija nije neophodna, naveo je i dodao da hirurzi ne preporučuju jer nije nužno.

Ovo je radikalna odluka, rekao je i dodao da ju je nakon konsultacija s doktorima doneo. Jedan od razloga zbog kog je došlo do te povrede je preopterećenost.

Kaže da je šest mjeseci i više nego dovoljno da se osnaži i izliječi i 1. januara 2018. da krene dalje.

“Ovo nije lak profesionalni trenutak za mene.  Ne vidim kraj svojoj karijeri nigde blizu, spremite se, gledaćete još puno mečeva. Shvatio sam koliko sam bio blagosloven da ovakve povrede, koje bi me ometale u takmičenju, da takve povrede do sada nisam imao”, naveo je.

Zahvalio se svom timu, familiji i prijateljima, koji su bili uz njega. “Radili smo sve što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kom bih ja mogao da se takmičim na najvišem nivou”, rekao je i dodao da je najviše tome  doprineo i servis, pa je morao da napravi korekcije u igri.

”Oko dva meseca ću odmarati bez reketa i igre, i svi stručnjaci, specijalisti i ortopedi su se složili da je naophodan odmor i da priroda povrede zahtjeva pasivno-aktivnu rehabilitaciju, tu mislim na metode sprovođenja rehabilitacije”, kaže Đoković.

Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene u ovom periodu i od početka sledeće sezone, naveo je. Bićemo na redovnoj vezi, jedva čekam da provedemo neko vrijeme na terenu i uvidimo kako da unapredimo igru za ubuduće, kaže Đoković.

Teniser kaže da je stvar koju želi da riješi utemeljenje tima. “Još nisam sa svima ozvaničio saradnju”.Kako je rekao u timu će biti Ulises, Argentinac fizioterapeut, a da kondicionog trenera još mora da nađe.

 Mario Ančić je i dalje prioritet, što se tiče drugog trenera, sa njegove strane se čeka odgovor, jer je u drugoj oblasti života, živi u Njujorku, bavi se finansijama i potrebno mu je vrijeme da razmisli da li će da se posveti tenisu, dodao je.

Rekao je da će razmisliti i konsultovati se sa cijelim timom koji je optimalni broj turnira za njega u narednoj godini, kako ne bi povratio povredu.

“Ne vidim kraj mojoj karijeri nigde blizu, spremite se, gledaćete još puno mečeva”, poručio je.

Dodao je i da će se posvetiti porodici, naročito s obzirom na to da očekuju uskoro drugu bebu, i stvarima za koje nije imao vremena do sada.

http://ibalkan.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *