Recent Posts

HOROR: Blokiran cijeli grad, pilom ranio više osoba

HOROR: Blokiran cijeli grad, pilom ranio više osoba

CIRIH- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 24. Juli. 2017. 20: 12- HOROR: Blokiran cijeli grad, pilom ranio više osoba… Švicarska policija objavila je fotografiju muškarca osumnjičenog da je danas motornom pilom napao prolaznike u gradu Schaffhausenu ranivši pet osoba, od kojih dvije teže.

POLICIJA je okupirala švicarski gradić Schaffhausen! Kako javljaju lokalni mediji, traži se napadač koji je ranio pet osoba, od toga dvije teško. Policija je potvrdila da je napad počinjen motornom pilom.

Kantonalna policija potvrdila je da traga za ćelavim muškarcem visokim 190 centimetara, “neurednog” izgleda. Vjerojatno je bio u bijelom VW Caddyju. “Osumnjičeni je opasan”, dodaje se u priopćenju kojega prenose lokalni mediji. Neslužbeno se iz policije može čuti i da je naoružan motornom pilom. U pomoć policiji dolaze kolege iz susjednog kantona.

Prema navodima medija, napadačevo vozilo je pronađeno i radi se o VW Caddy.

Policija je saopćila da je “osumnjičeni opasan”, ali da nije u pitanju teroristički napad. Dodaju i da nije jasno da li kod sebe i dalje ima pilu.

Prethodno je policija objavila da je identifikovala osumnjičenog napadača, ali ga nije imenovala. Pet ranjenih osoba je prebačeno u bolnicu, a dvije su u teškom stanju.

Kako se navodi, napadač je visok oko 190 centimetara, ćelav je i zapuštenog izgleda. Reuters prenosi da se napad odigrao u jednoj poslovnoj zgradi u shopping zoni u centru grada.

Centar grada je zatvoren, a policija je blokirala glavne ulice. U potragu su uključena i dva helikoptera.

BBC prenosi da su radnje u centru grada zatvorene i da su građani upozoreni da izbjegavaju taj dio grada.

Schaffhausen je grad koji se nalazi sjeverno od Ciriha, u blizini granice sa Njemačkom. U njemu živi oko 36.000 stanovnika.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net