Recent Posts

Novi Pazar: Bebek i Kerber na festivalu Stari grad

Novi Pazar: Bebek i Kerber na festivalu Stari grad

Novi Pazar– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Kultura” 23. Juli. 2017. 21: 42- Novi Pazar: Bebek i Kerber na festivalu Stari grad… Na ovogodišnjem, 13. po redu, muzičkom festivalu Stari grad u Novom Pazaru nastupiće rok grupa Kerber, bivši pevač legendarnog Bijelog Dugmeta Željko Bebek i sastav Salsa y Punto.

Festival počinje 30. jula latino ritmom koji će obezbediti internacionalni bend sastavljen od vrhunskih muzičara sa Kube i Srbije okupljenih u sastavu Salsa y Punto, posle kojih će uslediti svirka legendarne rok grupe Kerber iz Niša.

Drugi dan je rezervisan za koncert Željka Bebeka koji bi, pored pesama nastalih tokom njegove solo karijere, trebalo da otpeva i neke od najvećih hitova Bijelog Dugmeta.

Direktor festivala Aladin Imamović rekao je za regionalni portal http://iBalkan.net da će se ova tradicionalna muzička manifestacija održati na Gradskom šetalištu i da se sve pripreme oko organizacije privode kraju.

“Pripreme su u toku, a do sada smo definisali krug prijatelja festivala i detalje oko postavljanja bine. Imaćemo dobre i kvalitetne koncerte i očekujemo veliki broj posetilaca kao i svake godine”. Do sada smo definisali krug prijatelja festivala i detalje oko postavljanja bine koja će biti na gradskom šetalištu. Imaćemo dobre i kvalitetne koncerte i očekujemo veliki broj posetilaca kao i svake godine – kaže Imamović.

On je naglasio da Stari grad ni ove godine neće biti takmičarskog karaktera jer “autori i izvođači za predstavljanje svojih pesama uglavnom biraju razne muzičke formate na nacionalnim televizijama umesto festivala”.

Organizatori festivala, koji je osnovan 2004. godine, su Mass Entertainment Group i Kulturni centar, a generalni pokrovitelj je lokalna samouprava Novi Pazar, uz finansijsku podršku Gradske uprave Novog Pazara i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Festival Stari grad se ove godine održava po 13. put.

Ulazi na sve koncerte su besplatni…

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net