Recent Posts

Snažan potres na Egeju, ima stradalih, brojni povrijeđeni

Snažan potres na Egeju, ima stradalih, brojni povrijeđeni

Atina,Bodrum– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 21.Juli. 2017. 09: 52- Snažan potres na Egeju, stradale dvije osobe, brojni povrijeđeni… Zemljotres 6,3 stepeni vremenu od zabilježen je u 1,31 sati po lokalnom vremenu na dubini od 7,8 kilometara, naveli su iz državne Agencije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD)…

Najmanje dve osobe su poginule, a 170 je povređeno u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali koji se dogodio rano jutros u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija, saopštili su grčki i turski zvanicnici…

 – Najmanje dvije osobe poginule su na grčkom otoku Kosu nakon što je zemljotres jačine 6,3 stepena Richtera potresao Egejsko more u blizini turske i grčke obale, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama grčkih vlasti, poginuli su turisti iz Švedske i Turske. Lokalni mediji javljaju da je povrijeđeno više od stotinu osoba.

Guverner Mugle Esengul Civelek izjavila je da na ovom području nema žrtava ni materijalne štete.

Zemljotres jačine 6,3 stepeni zabilježen je u 1:31 sati po lokalnom vremenu na dubini od 7,8 kilometara, naveli su iz turske državne Agencije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD).

Nakon zemljotresa jačine 6,3 stepeni zabilježeno je još 40 potresa jačine od tri do 4,6 stepeni. Civelek je istakla da su stanovnici noć proveli vani zbog straha i panike. Potvrdila je i da su formirali krizni štab u ovom turskom gradu.

U Turskoj, zvaničinici su upozroili stanovništvo na naknadne potrese i naveli da zemljotres nije pričinio značajniju materijalnu štetu.

Evropska agencija za zemljotrese EMSC saopštila je da bi moglo da dođe do pojave manjeg cunamija, ali je turska televizija pozivajući se na zvaničnike izvestila da je verovatnije da će doći samo do pojave većih talasa.

Civelek je pojasnila da nije bilo materijalne štete, ali da ima ozlijeđenih usljed panike koja je zavladala tokom zemljotresa…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net