Recent Posts

Rezultati akcije “Ares”, zaplenjeno pola tone droge

Rezultati akcije “Ares”, zaplenjeno pola tone droge

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 21.Juli. 2017. 14: 52- Rezultati akcije “Ares”, zaplenjeno pola tone droge… U policijskoj akciji “Ares” oduzeto je 552 kilograma droge, određeno zadržavanje za 573 osobe, kaže ministar policije Nebojša Stefanović i dodaje da takve akcije, koje se dugo pripremaju, daju rezultate…

“Ovo je dobra stvar, Srbija je uspJela da se suoči sa ovim problemom. Na tome sam insistirao od 2014. godine. Pokazali smo da u borbi protiv narko trafikinga Srbija ne zaostaje ni za jednom zemljom u svIJetu”, rekao je Stefanović gostujući na državnoj TV stanici…

U akciji je, kako kaže, određeno zadržavanje za 573 osoba, podnijete krivične prijave u redovnom postupku protiv još 460 ljudi, oduzeto 552 kilograma droge, pronađene četiri laboratorije za proizvodnju marihuane, oduzeta velika količina oružja- 61 puška, 46 pištolja, jedan kilogram plastičnog eksploziva, šest bombi.

“Ovakve akcije koje se pripremaju mjesecima daju rezultate, i građani mogu da osjete da se ljudi iz policije bore za njih, bore protiv narko trafikinga, spašavaju našu decu”, rekao je ministar.

Govoreći o građanima Srbije, njih 49 koji su otišli u Siriju da se bore na strani ISIS-a, on je rekao da je jedan broj njih poginuo, jedan broj se i dalje nalazi u Siriji, a da se mali broj vratio.

“Građani naše zemlje mogu da budu spokojni jer se bezbjednosni sistem Srbije bavi njima. Ne želimo da dozvolimo bilo kakvo ugrožavanje građana Srbije od tih lica ili bilo kojih drugih iz našeg okruženja, koji bi mogli da postanu teroristička smetnja na našoj teritoriji”, zaključio je on.

U Centru za reciklažu Železnik danas je uništeno više od 18.000 komada oružja a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je da kada prestane proces legalizacije oružja, krajem ljeta, prete krivične sankcije koje idu i do 12 godina zatvora.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da nema rešenja problema porodičnog nasilja ako samo jedna institucija dobro radi, već da sve moraju da rade i daju pun doprinos kako bi efekti bili vidljivi.

On je, u izjavi novinarima, povodom uništavanja malokalibarskog oružja u Željezniku, izrazio uvjerenje da će formiranje novog savjeta i novi zakon u borbi protiv nasilja u porodici do kraja godine dati opipljive rezultate.

Istakao je da upostavljeni SOS broj može da pomogne. Policija, kako je naglasio, daje podršku, izlazi na teren.

Prema njegovim rečima izrečeno je preko 2.600 hitnih mJera, a sada su na potezu drugi organi.

“Vrlo je važno da se shvati da je ovo napor sistema. Nema rešenja ako samo jedna institucija radi dobro, a druge ne. Svi moraju da rade i daju pun doprinos da bi efekti bili vidljivi”, poručio je Stefanović…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net