Recent Posts

HAOS: Pao ringišpil u BiH sa djecom, ima povrijeđenih

HAOS: Pao ringišpil u BiH sa djecom, ima povrijeđenih

MOSTAR, POSUŠJE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 21.Juli. 2017. 10: 52- HAOS: Pao ringišpil sa u BiH djecom, ima povrijeđenih… U Posušju je sinoć, na manifestaciji “Ilijino brdo” došlo do nesreće u kojoj je povrijeđeno nekoliko djece… Uzrok pad ringišpila zasad nije poznat…DRAMA U POSUŠJU Pao ringišpil: Devetoro povređenih, među njima i DJECA…

Devet osoba, od čega dvoje dece, povrijeđeno je prilikom pada ringišpila u Posušju, potvrđeno je novinarima u MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

U trenutku nesreće koja se dogodila sinoć tokom održavanja manifestacije “Ilijino brdo” na ringišpilu se nalazilo desetak djece, a prava je sreća da niko nije teže povređen. Uglavnom radi o ogrebotinama, nagnječenjima i lomovima.

Nekoliko djece povređeno je prilikom pada ringišpila, a nesreća se dogodila sinoć tokom održavanja manifestacije “Ilijino brdo”.

Kako je saznao jedan od portala , u trenutku pada na ringišpilu je bilo desetak dece. Međutim, na srežu, niko od njih nije teže povređen.

Sva povređena djeca prevezena su vozilima hitne pomoći u Dom zdravlja u Posušje, a nakon toga i u bolnicu Mostar.
Neslužbeno se doznaje da se uglavnom radi o ogrebotinama, nagnječenjima i lomovima. Uzrok pada ringišpila još nije poznat.

Sami uzrok pada ringišpila još nije poznat, a detaljnije informacije o ovoj nesreći trebale bi se znati tokom dana. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, niko od njih, srećom, nije zadobio za život opasne povrede.

Nesreća se dogodila oko 23.30 sati, a povrijeđena djeca su odmah vozilima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Posušje, a naknadno i u SKB Mostar. Kako se, također neslužbeno, moglo čuti, radi se uglavnom o kontuzijama i ogrebotinama, jedno dijete ima lomove, dok je drugo dijete nakratko izgubilo svijest.

Uzrok pada ringišipila još nije poznat, a više informacija o ovom događaju bit će poznato tokom dana, nakon što bude obavljen uviđaj i ostale istražne radnje…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net