Recent Posts

Sport u Novom Pazaru ima sjajnu i svetlu budućnost

Sport u Novom Pazaru ima sjajnu i svetlu budućnost

Ni nakon okončanja 76. Balkanskog atletskog prvenstva za seniore koje je u organizaciji Atletskog saveza Srbije i grada održano u Novom Pazaru, mediji ne prestaju da pišu o ovom događaju. Slika stadiona i fenomenalna atmosfera medju akterima dogadjaja, od sportista, preko volontera do organizatora, obišla je sve republike bivše Jugoslavije, ali i mnogo širi prostor.

Mediji, samo stilski različito, jednoglasno izveštavaju o sjajnoj organizaciji u gradu koji je domaćin ovakve manifestacije po prvi put i predviđaju da će Novi Pazar, duboko urezan na atletskoj mapi Evrope, u bliskoj budućnosti organizovati i druga međunarodna sportska takmičenja.

O velelepnom objektu, najmodernijem stadionu čiji su standardi potpuno usklađeni sa zahtevima Svetske atletske federacije, predstavnici sedme sile pišu kao o atletskoj fantaziji za mnogo veće gradove. Ističu da će sa zaokruživanjem izgradnje sportskog kompleksa u celini i otvaranjem hotela u okviru samog stadiona, Novi Pazar biti lokacija gde će se za izlazak na sportska borilišta pripremati i najveća imena svetskog sporta.

U fokusu medijske analize prvenstva našao se i zaključak da je sjajnu organizaciju potvrdio izostanak i najmanjih incidenata te da se, kada je o velikim takmičenjima reč, mlada atletska publika ponašala kao da za ovaj sport živi, što nije daleko od istine. I naravno, neizostavna poruka da Novi Pazar treba obići u svom slučaju! .

Da Novi Pazar još uvek nije prezentovao sve svoje organizacione sposobnosti kada je o sportskim i drugim manifestacijama reč, i da na ovaj grad u tom smislu ozbiljno treba računati u budućnosti, potvrdjuje obraćanje rukovodstva Sportskog saveza Srbije gradonačelniku Nihatu Biševcu, samo par dana po okončanju Balkanskog atletskog prvenstva.

U dopisu koji potpisuju predsednik SSS Aleksandar Šoštar i savetnik dr Dane Korica, a koje prenosimo u celini, kaže se:

„Poštovani i dragi predsedniče, Ovim putem u ime Sportskog saveza Srbije i moje ime želim Vam uputiti iskrene čestitke i veliku zahvalnost što ste sa svojim timom i predivnim saradnicima organizovali 76. Balkanske igre na najbolji mogući način. Vaša velika energija, mirnoća na svakom zadatku i vizija za budućnost ostavili su izuzetan utisak na sve nas koji smo bili Vaši gosti uvaženi i ispoštovani na svakom koraku. Teško je nabrojati sve Vaše postupke i predivna rešenja koja ste sa Vašim saradnicima uradili u kratkom periodu izaziva u svima nama divljenje i veliko hvala što ste kraljici sporta-atletici a ne samo atletici poklonili objekat za divljenje. Stadion i objekte koje ste sagradili i veliku podršku građana Novog Pazara daje nam za pravo da kažemo da sport u Novom Pazaru ima sjajnu i svetlu budućnost. Pored svega navedenog raduje činjenica da su se svi ljudi Novog Pazara a pre svega Atletski klub, Sportski savez, volonteri, maksimalno uključili i dali sve od sebe da ovaj veliki događaj sa učešćem atletičara iz 17 zemalja bude tako uspešan. Mi prisutni doživeli smo na svakom koraku veliku ljubaznost stanovnika Novog Pazara koji su ozarenih lica pozdravljali i primali u svoje objekte učesnike sportiste iz svih zemalja Balkana a i šire. Ovim putem još jednom Vam šaljemo iskrene pozdrave sa željom da Vam se ostvare svi zamišljeni ciljevi u interesu sporta u Novom Pazaru i celoj Srbiji. Hvala Vama poštovani predsedniče i Vašim dragim saradnicima“.

Na adresu organizatora Balkanijade, grada Novog Pazara i gradonačelnika Nihata Biševca svakodnevno, sa različitih strana, stižu poruke slične sadržine. To potvrdjuje da je poverenje Atletskog saveza Srbije i Balkanske atletske federacija dato Novom Pazaru da bude domaćin velikog takmičenja, više nego opravdano.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net