Recent Posts

Los Angeles: Umro slavni oskarovac

Los Angeles: Umro slavni oskarovac

Los Angeles– objavljeno u kategoriji “Vijesti-  Globus- Kultura” 17. Juli. 2017. 10: 52- : Umro slavni oskarovac… Iza sebe ima oko 200 uloga: Preminuo slavni oskarovac… Martin Landau, zvijezda televizijske serije “Misija: Nemoguće” iz 1960-ih godina, koji je u kasnijoj karijeri osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu “Ed Wood” Tima Burtona, umro je u nedjelju u 89. godini…

SLAVNI OSKAROVAC PREMINUO OD NEOČEKIVANIH KOMPLIKACIJA Bio je hospitaliziran zbog nepoznate bolesti, iza sebe ima gotovo 200 TV i filmskih uloga…

Umro je u medicinskom centru UCLA u Los Angelesu uslijed neočekivanih komplikacija tokom kratke hospitalizacije zbog nepoznate bolesti, objavio je njegov publicist Dick Guttman.

Martin Landau, zvijezda televizijske serije ‘Misija: Nemoguće’ iz 1960- ih godina, koji je u kasnijoj karijeri osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu ‘Ed Wood’ Tima Burtona, umro je u nedjelju u 89. godini.

Landau je 1995. godine osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu Tima Burtona ‘Ed Wood’, u kojem je tumačio ulogu zvijezde horor filmova Bele Lugosija, Bele Lugosija.

Za prestižnu akademsku nagradu bio je nominiran još dva puta, za ulogu u filmu Francisa Forda Coppole “Tucker” te u “Zločinima i prijestupima” Woodyja Allena.

Bio je i prvi izbor kreatora kultnih “Zvjezdanih staza” Genea Roddenberryja za ulogu legendarnog Mr. Spocka, no ulogu je na kraju ipak dobio Leonard Nimoy.

Landau se 50- ih družio sa zvijezdama kao što su James Dean i Steve McQueen, a studirao je pod poznatim Leeom Strasbergom.

Za prestižnu akademsku nagradu bio je nominiran još dva puta, za ulogu u filmu Francisa Forda Coppole ‘Tucker’ te u ‘Zločinima i prijestupima’ Woodyja Allena.

Landau se 50-ih družio sa zvijezdama kao što su James Dean i Steve McQueen, a studirao je pod poznatim Leeom Strasbergom.

Njegova karijera uključivala je brojne uloge na filmu, televiziji i kazalištu te je još bio aktivan u ovom desetljeću, navodi Reuters.

U karijeri je imao više od 200 uloga na filmu, televiziji i pozorištu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net