Recent Posts

HOROR I KORUPCIJA: Uhapšeni uposlenici Ministarstva obrazovanja, u toku i pretresi

HOROR I KORUPCIJA: Uhapšeni uposlenici Ministarstva obrazovanja, u toku i pretresi

ZENICA: objavljeno u kategoriji, Vijesti, Region 07. 07. 2017, 04: 16 HOROR I KORUPCIJA: Uhapšeni uposlenici Ministarstva obrazovanja, u toku i pretresi… U Zenici su danas uhapšene tri osobe osumnjičene za korupciju… Akcija MUP-a ZDK i OSA-e: Uhapšeni uposlenici Ministarstva obrazovanja, u toku pretresi…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona u saradnji s Tužilaštvom ZDK i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH slobode je lišila tri osobe osumnjičene za korupciju.

Nakon brojnih aktivnosti u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela koruptivnog karaktera, danas su u Zenici u jutarnjim satima slobode lišene tri osobe koje će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Akcija hapšenja uslijedila je nakon što je Uprava policije MUP-a ZDK, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u proteklom periodu poduzimala aktivnosti s ciljem otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela koruptivnog karaktera, kazali su iz MUP-a ZDK.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su uposlenici Ministarstva za obrazovanje nauku kulturu i sport ZDK Akif Smailhodžić i Eldin Durmić, te Nermin Bajtarević, vlasnik autoškole “Bajtara”.

Oni će tokom prijepodneva biti privedeni u službene policijske prostorije na krim- obradu, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštvu ZDK.

Iz izvora bliskih istrazi moglo se čuti da se traga za još jednom osobom koja je u bjekstvu, a da se svi oni sumnjiče za krivična djela povezana sa namještanjem polaganja vozačkih ispita.

Detalji današnje akcije biti će poznati u poslijepodnevnim satima, a očekuje se i predaja uhapšenih u Tužilaštvo ZDK.

Kako nezvanično saznajemo prijava korupcije odnosi se na polaganje vozačkih ispita i neregularnosti u tom procesu. Saznajemo i da je u toku pretres prostorija koje osumnjičeni koriste na Metalurškom institutu u Zenici…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net