Recent Posts

STIŽE OSVJEŽENJE I TO KAKVO

STIŽE OSVJEŽENJE I TO KAKVO

Nakon velikih vrućina koje su pogodile cijeli region i temperatura koje dostižu i 40 stepeni Celzijusa, slijedi promjena vremena koja će donijeti pljuskove, grmljavinu, jak vjetar, najavili su nadležni u BiH i susjednoj Hrvatskoj…

Federalni hidrometeorološki zavod BiH najavio je lokalno jače nevrijeme praćeno grmljavinom u noći između utorka i srede, praćeno jačim udarima vetra.

”U noći sa utorka na srijedu lokalno jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra, je moguće u sjevernim i sjeverozapadnim područjima BiH”, navodi se u upozorenju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hrvatskoj je izdato narandžasto upozorenje zbog mogućeg nevremena praćenog grmljavinom na području Istre, Rijeke, Gospića, Zagreba i Karlovca.

U većem dijelu Hrvatske danas se završava vrhunac toplotnog talasa, a od sredine sedmice vrućina će popuštati, te će od četvrtka najviše vrijednosti biti niže od 30 stepeni Celzijusovih, prognoziraju meteorolozi. Od sredine nedjelje najavljeno je zahlađenje, kao i pljuskovi na sjevernom dijelu Jadrana.

U većem djelu Srbije sutra će biti pretežno sunčano i malo svježije, ponegde na sjeveru su ujutro mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, dok će se na jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo vrijeme, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Tokom noći u sjevernim i zapadnim krajevima očekuje se naoblačenje s osjetnim padom temperature, pojačanim sjeverozapadnim vetrom, ponegde s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

izvor:agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net