Recent Posts

BiH od ponedjeljka prženje, temperature i do 40 stepeni Celzijusa

BiH od ponedjeljka prženje, temperature i do 40 stepeni Celzijusa

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Gora”- 09. 07 2017. 01: 02- BiH od ponedjeljka prženje, temperature i do 40 stepeni Celzijusa… Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40 stepeni Celzijusa.

Stabilno i sunčano vrijeme prognozira se do 10. jula. U periodu od 10. do 12. moguća je kiša u vidu lokalnih pljuskova na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, a najviše padavina očekuje se u centralnim i južnim krajevima naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 13. do 15, a novo pogoršanje od 16. do 19. ovog mjeseca.

Na jugu naše zemlje jutarnje temperature kretat će se od 18 do 23 stepena. U istom periodu maksimalne temperature u Bosni dostizat će vrijednosti do 33 stepena, a u Hercegovini do 36 °C.

U utorak bit će pretežno sunčano i vruće. Krajem dana i tokom noći, u zapadnim područjima s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stepeni.

U srijedu pretežno sunčano i vruće. Krajem dana, u zapadnim područjima s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U večernjim satima, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni Celzijusa, podaci su Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

nedjelja, 09.07.2017.
Slično kao i proteklih dana. Usljed visokih temperatura, opšta slika je nepovoljna, a tegobe kod hroničnih bolesnika će biti izraženije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, osobito u poslijepodnevnim satima.

ponedeljak, 10.07.2017.
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Visoke temperature tokom dana, manjak svježine u noći, kod većine ljudi će loše djelovati na raspoloženje. Hronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati kretanje i aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net