Recent Posts

Šestero Srba uhićeno zbog ubistva državljanina SAD

Šestero Srba uhićeno zbog ubistva državljanina SAD

Zakintos– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 08. 04. 2017. 17: 17-: Publicitet koji se ne pamti, šestero Srba uhićeno zbog ubistva… Ministarstvo vanjskih poslova Srbije potvrdilo je da je u okviru istrage ubistva državljanina SAD na Zakintosu slobode lišeno i šest srpskih državljana…

Protiv njih će, kao i protiv još dvojice učesnika– Srbina sa britanskim pasošem i jednog Grka, u toku dana biti podignuta optužnica, po svemu sudeći, za najteže krivično dijelo.

Kako prenose grčki mediji, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, 32-godišnji Britanac srpskog porekla zaposlen u obezbjeđenju, grupa Srba i 34- godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svijesti. On je zadobio teške povrede glave i po dolasku u bolnicu proglašen je mrtvim.

Oni će, kako se navodi, u toku dana biti izvedeni pred tužioca…

Ambasada Republike Srbije u stalnom je kontaktu sa nadležnim državnim organima Grčke i pruža svu raspoloživu konzularnu pomoć i zaštitu srpskim državljanima, piše u saopštenju.

Grčka policija je navela da je afroamerikanac Bakari Henderson (22) podlegao povredama zadobijenim u tuči u baru.

Neovisni mediji su još ranije preneli da su osim Grka i Britanca srpskog porekla i dvojica Srba uhapšena zbog prebijanja nasmrt američkog turiste u jednom baru u Laganasu, a da je policija osmoricu privela na razgovor…

Policija je momentalno reagovala i šestorica Srba su uz pomoć video zapisa na okolnim kamerama bili uhapšeni u hotelu u kome su odsjeli.

Policija, ipak, izražava čuđenje da niko od prisutnih posmatrača, bez obzira na izjave Barakovih drugova, nije pokušao da se umješa i spase mu život.

Događaj je dobio ogroman publicitet kako u domaćim tako i stranim medijima koji pišu o „mračnoj strani otoka” na kome se svakog ljeta dešavaju incidenti i na kome su 2011. godine grčki taksisti do smrti pretukli jednog devetnaestogodišnjeg Britanca.

Ambasada Srbije u kontaktu sa vlastima Grčke, pruža konzularnu pomoć…
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije potvrdilo je danas da je, u okviru istrage povodom ubistva američkog državljanina na grčkom otoku Zakintos, slobode lišeno i šest srpskih državljana. Oni će, kako se navodi, u toku dana biti izvedeni pred tužioca.
Ambasada Republike Srbije u stalnom je kontaktu sa nadležnim državnim organima Grčke i pruža svu raspoloživu konzularnu pomoć i zaštitu srpskim državljanima, piše u saopštenju…

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net