Recent Posts

Priboj domaćin 55. MOSI 2018. godine

Priboj domaćin 55. MOSI 2018. godine

Pljevlja, Priboj– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Sport”- 08. 07 2017. 01: 42- Priboj domaćin 55. MOSI 2018. godine… Priboj će naredne godine biti domaćin 55. po redu MOSI, na kojima će se u više sportskih disciplina takmičiti sportisti sa tromeđe Srbije, Crne Gore, BiH ,  odlučeno je na  sednici Stalnog komiteta, održanoj 10. marta  u Pljevljima.

Prijavu za organizovanje 55. MOSI podnijela je i Bajina Bašta, ali je organizacija poslije glasanja predstavnika delegacija pripala Priboju. Priboj je šest puta je bio  domaćin MOSI , jedanaest puta završio je  igre kao pobjednik u sveukupnom plasmanu, a poslednji put bio je domaćin 2004. godine.

MOSI su najveća smotra sportista amatera u ovom dijelu Evrope. Ali MOSI nisu samo sportske igre one su i svojevrsna smotra mladosti i ljepote, afirmacija trajnih ljudskih vrijednosti, iskrenog prijateljstva i druženja.

Ovogodišnje 54. MOSI se održavaju u Pljevljima od 5. do 9. jula. Priboj će predstavljati ukupno 170 učesnika koji će se nadmetati u više sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i učesnici PARA MOSI.

Traju duže od šest decenija, duh i ideja MOSI žive i dišu punim plućima i da, kao jedna od najlepših i najmasovnijih manifestacija, imaju svoju budućnost. O tome svedoči i činjenica da je MOSI porodica od pre mesec dana bogatija za sportiste opštine Petnjica.

Ovogodišnje Igre su jedne od masovnijih i po broju opština i gradova učesnika i po broju sportista i sportskih radnika. Hroničari kažu da su 54. MOSI „Pljevlja 2017“ već srušile jedan rekord. Na Igrama će učestvovati sportisti iz 32 grada i opštine Regiona. Najviše od osnivanja.

Međuopštinske omladinske sportske igre (u daljem tekstu: MOSI) su tradicionalna smotra i manifestacija sporta i fizičke kulture opština učesnica iz Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, i Srbije.

Mosi obuhvataju 37 opština.
Iz Federacije Bosne i Hercegovine (3): Goražde, Pale – Prača i Foča – Ustikolina.
Iz Republike Srpske (8): Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče.
Iz Crne Gore (12): Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Žabljak, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja i Rožaje.
Iz Srbije (14): Arilje, Bajina Bašta, Zubin Potok, Ivanjica, Kosjerić, Nova Varoš, Novi Pazar, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Užice i Čajetina.

MOSI značajno doprinose upoznavanju i zbližavanju mladih, razvoju sporta i fizičke kulture, izgradnji sportskih objekata i stvaranju uslova za organizovano i masovno bavljenje sportom…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net