Recent Posts

DRAMA U SUSJESTVU: “Plavi horizont”, evakuija zbog širenja požara

DRAMA U SUSJESTVU: “Plavi horizont”, evakuija zbog širenja požara

TIVAT: objavljeno u kategoriji, Vijesti, Region- Crna hronika 04. 07. 2017, 16: 16 DRAMA U SUSJESTVU: “Plavi horizont”, evakuija zbog širenja požara… slika koja je poslata putem medija da zbog napredovanja požara prema plaži Plavi horizont kod Tivta, vatrogasna služba naredila je djelimičnu evakuaciju te popularne plaže i kupališta nešto prije 15 časova…

Pored vatrogasaca iz Tivta, Krtola i Herceg Novog, u gašenju požara, koji se, nošen maestralom, širi prema uvali Pržna i plaži Plavi horizont, ponovno su se uključili u vatrogasci iz Kotora, prenose mediji sa crnogoskog primorja…

Komandir tivatske Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić, rekao je da su vatrogasci tokom noći imali pune ruke posla, ne bi li požar, koji je izbio na lokalitetu kod Plavih horizonata stavili pod kontrolu.

“Akcija se nastavlja i u ovim momentima, nesmanjenim intenzitetom. Požar je delimicno pod kontrolom, ali sa sigurnošću, zbog jakog vjetra i promjenjivih meteoroloških uslova, ne možemo rećikad ćemo ga u potpunosti lokalizovati”, kazao je Barbić za  državnu RTV postaju Crne Gore.

Veliki šumski požar zahvatio je juče u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru izmeđukompleksa Plavi horizonti i terena FK Krtoli, u tivatskoj opštini.

Iz bezbjednosnih razloga evakuisani su stanovnici turističkogkompleksa “Luštica Bay”. Požar gasi više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština. Gašenje požara otežava jak vetar, napominje RTCG.

Zbog pojačanja i skretanja vijetra ka moru, odnosno naselju Luštica Bej, napravljena je vještačka brana ili put kako bi se spijeričilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Vatra koja je izbila oko 14.45 sati gutala je šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen je stizao i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra videli su se i iz Tivta.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli” i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbić, prenosi lokalni radio, a priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, Bato Bogetić sa Luštice sa cisternom vode, braca Magud sa cisternama, kao i meštani Krtola…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net