Recent Posts

Stiglo dugo očekivano osvježenje

Stiglo dugo očekivano osvježenje

SARAJEVO:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region”- 03. 06. 2017. 07: 52- Stiglo dugo očekivano osvježenje… U BiH će danas biti hladnije i vjetrovito sa više padavina na istoku i jugoistoku. Međutim, temperatura će se ponovo podići, a novo osvježenje stiže 10. jula…

Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini do 33 °C. Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Herceogvni do 35°C.

ponedjeljak 03.07.2017.
Početak nove sedmice obilježit će povoljne biometeorološke prilike, uslovljene ugodnijim temperaturama zraka. Većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene.

Na sjeveru zemlje biće promjenljivo oblačno i uglavnom suho, u ostalom dijelu umjereno i potpuno oblačno, mjestimično s kišom, a na jugu i istoku i pljuskovima sa grmljavinom uz lokalno veću količinu padavina (oko 30 mm za 12 h).

Poslije podne u zapadnim i centralnim, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima BiH, očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Vjetar umjeren i jak, sjeverni i sjeverozapadni, krajem dana u slabljenju.  Jutarnje temperatura biće od 14 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno i potpuno oblačno, hladnije i veći dio dana suho, samo ujutru sa slabom kišom, a kasno poslije podne doći će do razvedravanja. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 25 stepeni C.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 10. jula, do petka, biće pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Za vikend i početkom iduće sedmice nestabilno, sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom praćenim manjim padom temperature…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net