Recent Posts

RAB: Okončana talačka kriza, ubica se raznio bombom

RAB: Okončana talačka kriza, ubica se raznio bombom

RAB– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika”- 03. 06. 2017. 06: 52- RAB: Okončana talačka kriza, ubica se raznio bombom… Začula se eksplozija iz smjera kuće u kojoj je zabarikadiran ubojica. Kako pišu hrvatski mediji, policija je bacila suzavac, a nakon toga se Srđan Smojver raznio bombom…

U Barbatu na Rabu u nedjelju se odigravala talačka kriza zbog koje susjedi obližnjih kuća nisu smjeli izići van na ulicu. Napadač se nakon ubojstva zatvorio u kuću te prijetio da će sve raznijeti bombom, a interventna policija je opkolila kuću.

Ubijen je psihijatar, inače liječnik u Psihijatrijskoj bolnici Rab, a njegova žena spasila se od smrti jer je skočila kroz prozor. Naknadno doznajemo da se žena bacila s drugog kata i slomila obje noge. Sada je na sigurnom i prevezena je helikopterom u Rijeku.

Neslužbeno se doznaje da je ubojica legao na bombu i počinio samoubojstvo. Iz kuće je izašla interventna jedinica specijalaca i potvrdila da se Srđan Smojver raznio ručnom bombom.

Rastojeni Srđan Smojver od incidenta je prijetio da će se raznijeti bombom i da se neće predati policiji. Nije prihvaćao ni sugestije svog prijatelja da se mirno preda. Jedino je dozvolio policiji da ukloni tijelo ubijenog psihijatra Siniše Rakića.

Policija je blokirala sve prilaze kući u kojoj se zabarikadirao Smojver, u čijoj je neposrednoj blizini barbatski kafić Kaštel i gdje i brojni turisti i mještani svjedoče dramatičnim pregovorima specijalne policije s ubojicom.

Navodno je Smojver donedavno bio na liječenju u bolnici, a policija treba ispitati odakle tom razvojačenom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati.

Napadač je sa žrtvom bio u sukobu oko zemljišta, a novi detalj u cijeloj tragediji je, kako doznajemo, da je Srđan (ubojica) živio u prizemlju, a bračni par Rakić na katu iste kuće.

Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stanu prizemlju, prenose hrvatski printani mrdiji…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net