Recent Posts

HAOS: Na ulicama LED DO KOLJENA, Španija u kolapsu

HAOS: Na ulicama LED DO KOLJENA, Španija u kolapsu

BARCELONA, ĐERONE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa”- 2. 06. 2017. 00: 32- HAOS: Nevrijeme, na ulicama Đirone LED DO KOLJENA… Snažno nevrijeme koje je zahvatilo i dijelove Španije, posebno se manifestovalo na ulicama Đirone po kojima su napadale velike količine kiše, praćene gradom, piše katalonski dnevnik “El nacional”…

Snijeg i led do kolena na ulicama Đirone kod Barselone, cijela Španija u kolapsu…

Naime, u jednom trenutku vatrogasne jedinice primile su čak 300 poziva za pomoć u intervalu od 19 do 22 časa, mahom zbog palih grana, poplava, nemogućnosti prolaza i sličnog…

Nevrijeme praćeno gradom, tako da je po ulicama led napadao do koljena…

Civilna zaštita aktivirala je stanje uzbune, a kako je navedeno palo je i 52,1 milimetara vode u samo 30 minuta.

Možda najupečatljiviji bili su problemi u tržnom centru Hiperkor gdje je došlo i do oštećenja krova, pa je bila neophodna evakuacija, piše “El nacional“.

Sama je Civilna zaštita aktivirala je stanje uzbune, a kako je navedeno palo je i 52,1 milimetara vode u samo 30 minuta. Nevrijeme je praćeno gradom, tako da je po ulicama led napadao do koljena a građani su morali lopatama da raščišćavaju ulice.

Poplave su bile toliko intenzivne, da su i cijele ulice postajale neprohodne, a o tome svjedoče i brojne fotografije i video snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama.

NEVJEROVATNE SCENE: Grad napadao do struka, skupljali led lopatama!!!

Španija je samo još jedna u nizu zemalja u kojoj se smijenjuju velike vrućine i snažne oluje.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net