PREOKRET U SJENICI: Svi sumnjali na prevaru, onda ŠOK - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

PREOKRET U SJENICI: Svi sumnjali na prevaru, onda ŠOK

Odbjeglim supružnicima, koji su sa djecom pobjegli iz Srbije prije pet dana, još nema ni traga ni glasa...

PREOKRET U SJENICI: Svi sumnjali na prevaru, onda ŠOK

Sjenica: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 29. 06. 2017. 21: 57-PREOKRET U SJENICI: Svi sumnjali na prevaru, onda ŠOK… Na mjestu ubistva Anela Papića (32) u Sjenici policija je pronašla tragove i njegove ljubavnice Mubere M. kao i njenog muža Senada, zbog čega je za njima raspisana poternica. Iako se prvo pretpostavljalo da je ubistvo izvršio prevereni muž, poslednja veštačenja ne isključuju mogućnost da je ubistvo počinila žena, odnosno Mubera.

Odbjeglim supružnicima, koji su sa djecom pobjegli iz Srbije prije pet dana, još nema ni traga ni glasa…

Kako mediji nezvanično saznaju Senad i Mubera M. osumnjičeni za ubistvo Anela Papića iz Sjenice, javili su se telefonom advokatskoj kancelariji u Novom Pazaru i ponudili da pregovaraju o porvatku u Srbiju i predaji policiji. Oni od policije traže da im garantuje sigurnost i kažu da će iznijeti svoju odbranu u Srbiji. Kako saznajemo, timovi policije iz Srbije su već pribavili čvstve dokaze o ovom ubistvu u Sjenici koji terete njih dvoje. (Z.Š.)

“Po intezitetu udaraca kamenom, kojim je ubijen Anel, ne isključuje se mogućnost da je izvršilac zločina zapravo Mubera, njegova ljubavnica. Ono što je interesantno je i da je otkrivena kanta sa benzinom, što ukazuje da su oboje učestvovali u ubistvu s predumišljajem, odnosno sa namjerom da tjelo zapale ili je jedno od supružnika izvršilo zločin, a ono drugo zatim pomoglo u zametanju tragova. Tragove su pokušali da zametnu i pranjem svog automobila, koji im je ostao u Sjenici prije nego što su pobjegli za Njemačku. Forenzičari su, međutim u automobilu pronašli tragove krvi, a Mubera i Senad su sa djecom istog dana, drugim automobilom pobjegli iz Srbije i od tada niko o njima ne zna ništa”, kaže izvor upućen u detalje istrage surovog zločina.

Da je Mubera ubica vjeruje i Senadov blizak rođak, čije ime je poznato redakcijama. On otkriva šta se dešavalo u kući Mubere i Senada od 2005., odnosno od kada se par vjenčao.

“Prve godine je još i bila mirna, puštala je korenje, a onda je počeo haos. Mubera nije varala Senada samo sa Anelom, imala je tokom braka sto veza. Svi su to znali, Sjenica je malo mjesto. Čaršija je brujala o njoj. Bilo je pitanje vremena kada će Senadu donijeti nesreću. Zavadala ga je sa svim rođacima, samo da niko od nas ne bi dolazio kod njih, da niko ne kaže ko je i kakva je. Ja sam Senadu govorio da je ostavi, moj otac je to pričao Senadovom babu, ali… Mubera je zbog toga tužila mog oca za ugrožavanje sigurnosti. Možete misliti, čoveka od 80 godina, bolesnog? Tri godine smo se sa njom vukli po sudovima”, priča Senadov rođak.

On kaže i da Muberu ne voli ni njena porodica iz Prijepolja. On kaže i da je šuma u kome je nađeno Anelovo tjelo, bilo mijesto na kome su se on i Mubera stalno sastajali.

Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić kaže da ne zna ko je ubio njegovog sina Mubera ili Senad.

“Ja sam mog sina ukopao, njega više nema, i to je sve što mogu da kažem. Znam da policija nešto radi, ali u tajnosti, a ko je ubio mog sina, i gdje su ubice, ne znam”, kaže Ahmo.

Anel Papić ubijen je u petak prije podne u šumi na putu između njegove i Muberine kuće. Ubijen je udarcima kamenom u glavu, a njegovo tjelo je potom pokriveno granjem i zapaljeno. Zločin je otkriven dan kasnije, kada su osumnjičeni Mubera i Senad već pobjegli iz Sjenice…

http://iBalkan.net

One Response to PREOKRET U SJENICI: Svi sumnjali na prevaru, onda ŠOK

  1. bosanac2 30/06/2017 at 21:52

    Ubiti covjeka i traziti garancije za sigurnost od policije e svasta bogami kao da dolaze na svadbu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *