Marko Dimitrijević novi trener OKK Novi Pazar - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

Marko Dimitrijević novi trener OKK Novi Pazar

Danas je u prostorijama gradske uprave grada Novog Pazara održana Konferencija povodom nove prvoligaške sezone košarkaskog kluba Novı Pazar i prestavljen je novi trener istog Marko Dimitrijević.

Marko Dimitrijević novi trener OKK Novi Pazar

Danas je u prostorijama gradske uprave grada Novog Pazara održana Konferencija povodom nove prvoligaške sezone košarkaskog kluba Novı Pazar i prestavljen je novi trener istog Marko Dimitrijević. Konferenciji su prisustvovali  Dejan Kulundzić pomoćnik gradonačelnika, predsednik KK NP Senad Koničanin , Džemil Imamović -sportski direktor i  Emir Mehmedović direktor Sportskog Saveza.

Medijima se prvo se obratio predsednik KK NP Senad Koničanin :”Sa ovom konferencijom želimo da najavimo početak sledeće takmičarske sezone. Kao što znate u prošloj sezoni nam je za ”dlaku”izmakla Prva B Liga, za samo jedan bod. Ove godine krećemo u julu sa pripremama za novu sezonu ranije kako bismo uspeli da ostvarimo zacrtane ciljeve i ambicije . Ostvarili smo i već se dogovorili saradnju sa Markom Dimitrijević , mladim trenerom koji je i pomoćni  trener  reprezentacije Univerziteta. Želje i ambicije su nam da u novoj sezoni udjemo u veći rang takmičenja.

Novi trener OKK Novi Pazar Marko Dimitrijević  se zatim obratio i rekao: ”Prvo bih se zahvalio ljudima iz kluba i svima vama na gostoprinstvu i toplom dočeku. Svestan sam gde dolazim-to je klub koji je u prošloj sezoni bio na drugom mestu zato mislim da ne trebamo pričati koje će nam biti ambicje. Ove godine samo zadovoljavajući plasman može biti prvo mesto i prelazak u viši rang takmičenja. Klub je pokazao ozbiljnost u smislu da je na vreme počeo da se priprema za sledeću sezonu. Vrlo je bitno što su za razliku od drugih prvo doveli trenera i u dogovoru sa mnom pravimo ekipu. Mislim da je OKK Pazar veliki potencijal za ovu ligu, jer ima dosta domaćih igrača koji mogu da budu nosioci ekipe. İmamo manjak par igrača na različitim pozicijama . Neke od tih nedostataka smo uspeli već da nadomestimo -doveli smo dva nova igrača. O imenima  nećemo još govoriti jer ugovori nisu potpisani a tražimo još jednog igrača koji će donositi prevagu u igri.  Naša taktika o dovodjenja igrača je da dovedemo manji broj  ali da budu kvalitetni. Ponavljam ,KK Pazar ima par domaćih kvalitetnih igrača koji već dugo igraju i imaju visok rejting u ovoj ligi. Dovoditi nove igrače koji su slični ili isti, nama to ne treba. Pripreme počinjemo 14.avgusta. Na prvi deo priprema na žalost ja neću biti prisutan zbog obaveza u Univerzitetskoj reprezentaciju i ekipu će voditi kondicioni trener kluba. Ja dolazim 1.09. 2017 god. i nadam se da će me dočekati kompletiran tim,  momci biti zdravi i sa dobro odradjenim pripremama.

İmaćemo 9-10 pripremnih utakmica, to malo je veći broj ali mislim da je bolje jer ćemo se posvetiti uigravanju ekipe. Nadam se da je ovo priča koja moze da se dugoročno i uspešno sprovodi. Mislim da je ta B-Liga mnogo ozbiljnija za takmičenje a samim tim i gledanost, interesovanje  i posećenost  biti mnogo veća u Novom Pazaru. Sama popularnost kluba će biti mnogo veća ako se plasiramo tu a to nam je i cilj”.

Na pitanje, koji su to  igrači na koje računa, Dimitrijević je odgovorio: Obavio sam razgovor sa Tarikom Brunčevićem i Asmirom Numanovićem i oni su spremni da ostanu u klubu i u novoj sezoni. Obojicu poznajem a sa Asmirom sam nekada zajedno igrao i znam da su izuzetno korektni.  Valid Hadžerić je takodjer  u planu kao  dugogodišnji  kapiten, da bude nosilac igre. Ostali momci su relativno mladi i ne mogu ništa više reći dok ih ne vidim na treningu. Uglavnom ova trojica su igrač i na koje se ozbiljno računa za sledeću sezonu. İgrač na pozicija 1-2 je doveden i pozicija 4 na 5 , znač i igrač i koji mogu igrati na više pozicija u timu.

Na kraju konferencije obratio se i predsednik KK NP -Senad Koničanin koji je rekao da OKK Novi Pazar kao i prošle sezone klub ima za cilj ulazak u veći rang takmičenja. Naglasio je da i dalje postoji neka mogućnost, da ako dodje do reorganizacije u takmičenju, OKK Novi Pazar možda udje u veći rang takmičenja -B Ligu. Ali to ostavljaju samo kao alternativu.

”Ove godine smo počeli pripreme za sezonu na vreme, Zahvaljujem se ispred košarkaskog sportskog udruženja Novi Pazar, gradonačelniku i gradskoj upravi Novi Pazar koji su nas  pomagali u prošloj sezoni kao i našim sponzorima, kojih je bilo malo ali su bili redovni. Naš klub funkcionira bez problema . Ambicije su nam veći rang

Novi trener OKK Novi Pazar je na kraju ukratko rekao i o svojoj košarkaškoj karijeri-Dimitrijević je počeo karijeru u KK Sloga iz Kraljeva, nakon toga kao mlad prešao u KK Masinac a zatim sa 16 godina otišao u KK Partizan.  Prvi profesionalni ugovor je tamo i potpisao i ostao 2 godine. İgrao je za Reprezentaciju Srbije- kadete i osvojio 3 mesto na Evropskom Prvenstvu u Francuskoj. Nakon toga odlazi u KK Srem u Sremskoj Mitrovici na pozajmicu. To je period dok je igrao u mladjim kategorijama. Sa KK Slogom ušao je u Prvu Ligu i ostaje 2 godine. Nakon toga dolazi u Igokeu, Češka, Rumunija, Makedonija i Tamiš z Smedereva. Što se tiče trenerske karijere,Dimitrijević je odmah iz ”patika” počeo voditi kadete u KK Polet, zatim juniore i prvi tim u istim klubu a zatim Mladost iz Smedervske Palanke, koji je prošle sezone zauzeo 8 mesto u ligi.
Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

 

One Response to Marko Dimitrijević novi trener OKK Novi Pazar

  1. pajo 27/06/2017 at 21:48

    Ne rece nijednom da je igrao i za k,k novi pazar…sa mnom i dejom…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *