Recent Posts

Danas sunčano i veoma toplo, a od petka i do 37 C

Danas sunčano i veoma toplo, a od petka i do 37 C

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 22. 06. 2017. 08: 32 Danas sunčano i veoma toplo, a od petka i do 37 C… Sunčano i toplo vrijeme uz lokalnu oblačnost poslijepodne, preovladavaće u FBiH…

Ujutro vedro uz malu oblačnost i kratkotrajnu maglu u kotlinskim predjelima, saopšteno je iz BIHAMK-a, Hidrometrorološkog zavoda Federacije BiH u Sarajevu

Već od 21. do 27. juna izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu obilnijih pljuskova u Hercegovini i u centralnim, sjeveoristočnim i zapadnim predjelima Bosne. Jutarnje temperature zraka u periodu od 12. do 22. juna u Bosni će se kretati od 12 do 17, u Herceogovini od 16 do 21 stepen. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini do 33 °C. Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Herceogvni do 35°C.

četvrtak, 22.06.2017.
Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne, izraženije na sjeveru zemlje. Sa odmicanjem dana će biti toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje i malaksalosti, stoga ne treba pretjerivati sa aktivnostima. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa ljekara.

petak, 23.06.2017.
Tokom jutra će biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine. Opšta slika će biti ljepša na jugu.

Povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u BiH. U jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Na području Goražda i Foče, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Uz povoljne vremenske prilike, povećan je broj biciklista i motociklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 17 stepeni, na jugu i severu ponegde oko 19 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, lokalno na sjeveru stepen viša. U planinskim predelima od 25 stepeni Celzijusovih.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net