Recent Posts

ZAGREB: Saobraćajni haos, taksisti blokirali grad u oba smjera

ZAGREB: Saobraćajni haos, taksisti blokirali grad u oba smjera

ZAGREB– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 21.6.2017. – 10:26:22 ZAGREB: Saobraćajni haos, taksisti blokirali grad u oba smjera… Parkirali su se u Vukovarskoj ulici u oba smjera, od Savske ulice do ulice Hrvatske Bratske Zajednice, pa se tim dijelom grada prometuje otežano, zbog gužve koju su učinila parkirana vozila taksija…

Taksisti iz cijele Hrvatske protestvuju u Zagrebu, gdje su se parkirali u Vukovarskoj ulici u oba smjera zbog čega se tim dijelom grada saobraća otežano…

Predstavnici taksista kazali su da je to ‘spontano okupljanje’ zato što već “dvije godine ne funkcionira pravna država”.

U protestu učestvuju taksisti udruženja Radio Taxi Zagreb, taksisti kompanije Eko Taxi te ostali taksisti koji nisu u nikakvom udruženju. Tvrde da je Uber nelojalan konkurent zbog kojeg im je dnevni promet pao za 40 posto, a noćne vožnje su gotovo izgubili.

Smatraju da je nepošteno što Uberovi vozači mogu sami određivati cijenu vožnje i nemaju troškove koje po zakonu moraju podmirivati legalni taksisti, pišu hrvatski mediji.

Taksisti su početkom godine najavili protest i prijetili da će blokirati Zagreb ako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ne zabrani rad Ubera. Oni tvrde da konkurent Uber posluje nelegalno.

Tvrde da je današnje okupljanje spontano, te da su se zagrebačkim taksistima pridružile kolege iz Splita, Dubrovnika i drugih dijelova Dalmacije.

– Ima oko 800 do 900 vozila i 1.200 ljudi, a ako treba možda će ih biti još. Naši dečki normalno rade, promet je malo otežan, ali funkcionira. Čekamo šta će biti dalje, u 13 sati je sjednica Vlade na kojoj će se raspravljati o Uberu – kazao je za Dnevnik.hr Ivan Pilko, potpredsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb.

– Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone. Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista te dodao da Uber u Hrvatskoj već dvije godine radi nezakonito.  – Građani vole mrziti taksiste. Zašto je to tako, to su neki repovi iz prošlosti. Razlika između taksista i Ubera je u tome što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito – kazao je predstavnik taksista i dodao da je ‘Uber inovativan i moderan u pronalaženju načina kako kršiti zakon’.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net