Recent Posts

Sunčano a popodne bi mogli zatrebati kišobrani

Sunčano a popodne bi mogli zatrebati kišobrani

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 21.6.2017. – 08:26:22. Sunčano a popodne bi mogli zatrebati kišobrani… Danas će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni samo samo prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje jači razvoj oblačnosti, koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu. Lokalno pljuskovi mogu biti obilni.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Uz olujne oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 15 do 20°C, a najviša dnevna većinom između 28 i 33°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.06.2017 (Srijeda)… u jutarnjim satima po kotlinama, centralne i istočne Bosne lokalno sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera, krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na jugu od 16 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.06.2017 (četvrtak)… u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Poslije podne i u večernjim satima u Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.06.2017 (Petak)., nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Lokalno pljusak kiše je moguć u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 29°C.

Biometeorološka prognoza

Srijeda 21.06.2017. godine Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Poslijepodnevni sati će biti manje ugodni u odnosu na prvi dio dana, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Mogući su i problemi sa snom zbog visokih temperatura u noći.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net