Recent Posts

Brisel: Čovjek- bomba na glavnoj železničkoj stanici

Brisel: Čovjek- bomba na glavnoj železničkoj stanici

Brisel– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 21. 06. 2017. 00: 22- Brisel: Čovjek- bomba na glavnoj železničkoj stanici… Belgijska policija “neutralisala” je osobu koja je, kako je rečeno, nosila pojas sa eksplozivom na glavnoj železničkoj stanici u Briselu…

Prema navodima briselske policije među putnicima koji su se u trenutku eksplozije zatekli na glavnoj željezničkoj stanici nema poginulih niti teže ozlijeđenih osoba. Jedina osoba koja je poginula je, zapravo, napadač, kojeg je likvidirala vojska.

Mediji prenose da je policija upucala muškarca koji je bio opasan eksplozivom i da su odjeknule i eksplozije na stanici koja je odmah evakuisana.

Belgijska policija je saopćila kako je “situacija pod kontrolom”. Podsjetimo, u napadima u martu 2016. godine na aerodromu i metrou u Briselu poginule su 32 osobe. Odgovornost za napade je preuzela teroristička organizacija ISIS.

Lokalni mediji navode da je osoba koja je nosila pojas s eksplozivom navodno “neutralisana” unutar stanice.

Policija je navela da se radi o “manjoj eksploziji” u stanici.

Osim željezničke stanice, evakuisano je i područje oko gradskog trga La Grande Place.

“Dogodio se incident na centralnoj stanici. Osoba je nosila eksploziv oko pojasa. Vojnici su neutralisali tu osobu”, rekao je portparol policije novinarima, prenosi Rojters.

Policija je evakuisala glavni trg u Briselu i blokirala oblast kod centralne stanice.

Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici ali nije mogao da kaže šta ju je izazvalo.

Televizijska stanica HLN izveštava da je muškarac uzvikivao ‘Alahu akbar!’. Zasad se ne zna da li u incidentu ima povređenih, ali su viđena kola Hitne pomoći.

Belgija je u stanju visoke pripravnosti otkako su 22. marta 2016. bombaši samoubice ubili 32 ljudi u briselskom metrou i na aerodromu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net