Recent Posts

Trump, ismijavao komunizam, anulirat će Obamin sporazum s Kubom

Trump, ismijavao komunizam, anulirat će Obamin sporazum s Kubom

Vašington- Majami- Havana– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Ekonomija” 18. 06. 2017. 10: 52 Trump će poništiti Obamin sporazum s Kubom… Američki predsjednik Donald Trump je kazao da će poništiti “potpuno jednostrani sporazum” koji je Obamina administracija sklopila s Kubom.

Kontraverzni aktualni američki predsjednik nazvao je sporazum svog prethodnika s Havanom jednostranim, užasnim i pogrešnim.

Obraćajući se emigrantima kubansko- američkog porijekla u Miamiju Trump je rekao da će postrožiti pravila koja se tiču putovanja i slanja novca ovoj zemlji, javlja BBC.

On neće prekinuti diplomatske i trgovinske veze, niti će zatvoriti američku ambasadu u Havani.

Komercijalni letovi iz SAD-a će biti nastavljeni, a Amerikancima će i dalje biti dozvoljeno da kući donose proizvode kupljene na Kubi.

Američki predsjednik je svoje obraćanje prisutnima počeo ismijavanjem i kritiziranjem komunizma, tvrdeći da se na Kubi zarada od investicija i turizma slijeva direktno u vojsku.

Nastavit će se komercijalni letovi iz SAD-a, a Amerikancima će i dalje biti dozvoljeno da kući donose proizvode kupljene na Kubi.

Trump je rekao da je sporazum Obamine administracije s “brutalnom” [Fidel] Castrovom vladom “užasan” i “pogrešan”.

On je kazao da će restrikcije prema Kubi ostati na snazi sve dok Vlada Kube ne oslobodi političke zatvorenike, ispoštuje slobodu izražavanja i ne prestane progoniti disidente.

Obraćanje prisutnima američki predsjednik počeo je ismijavanjem i kritiziranjem komunizma, tvrdeći da se na Kubi zarada od investicija i turizma slijeva direktno u vojsku.

“Režim uzima novac i posjeduje industriju. Mi ne želimo da američki dolari podupiru vojni monopol koji iskorištava i zloupotrebljava građane Kube”, istakao je Trump.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net