Recent Posts

Gdje je najskuplja a gdje najjeftinija hrana u Evropi

Gdje je najskuplja a gdje najjeftinija hrana u Evropi

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Ekonomija” 18. 06. 2017. 19: 52- Gdje se kupuje najskuplja a gdje najjeftinija hrana u Evropi… Najskuplja hrana u Europi nalazi se u restoranima i na policama Danske, dok se najjeftinije hrane Makedonci…

Hrana je jedna od glavnih stavki kućnog budžeta i nije jednostavno nahraniti cijelu obitelj na zadovoljavajući način bilo gdje u Europi ako ne spadate u one iznad prosjeka, pa nije loše vidjeti gdje se zapravo najskuplje hraniti.

Prema njenim poslednjim podacima, ubedljivo je najjeftinije je u Makedoniji, a najskuplje u Švajcarskoj. Države u kojima je najjeftinija hrana su i Poljska, Rumunija, Albanija, Srbija i Bugarska.

Hoteli i restorani u Hrvatskoj jeftiniji su za 29 posto od evropskog prosjeka, ali se niko ne može mjeriti sa niskim cijenama u Crnoj Gori.

S druge strane, među najskupljima iza Švajcarske našle su se Norveška, Danska, Island i Švedska.

U Rumuniji su najjeftiniji hljeb i cerealije, a u Albaniji meso. Ukoliko želite da nabavite jeftinu ribu, idite u Bugarsku, a u Poljskoj nabavite mlječne proizvode…

Bugarska ima i najniže cijene alkoholnih pića i cigareta…

Crnogorci su duplo jeftiniji od nekih drugih evropskih zemalja…

Među evropskim zemljama najskuplja je Danska kada je riječ o hrani, bezalkoholnim pićima i obući, a kada je riječ o odjeći – najviše je plaćaju u Švedskoj.

Odjeća i obuća najjeftiniji su u Turskoj.

Kada je riječ samo o članicama EU, cijena životnih potrepština najniža je u Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

U tom segmentu, van EU, Srbija i BiH jeftinije su od Hrvatske…

Cijena cigareta i alkohola u Irskoj je čak 75 posto iznad evropskog prosjeka…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net