Recent Posts

Želeo sam taj dres, da nosim te boje, da nosim taj grb, zavoleo sam ime i klub-FK NOVI PAZAR

Želeo sam taj dres, da nosim te boje, da nosim taj grb, zavoleo sam ime i klub-FK NOVI PAZAR

Subota je rano ujutru, subota je većini sveta a mene subota uvek podseti na akciju.

Subotom sam uvek sa mojom ekipom bio u akciji, kući ili na strani, uglavnom u akciji. Subotom bi putovali satima, po selima i gradovima, subotom bi delili jedan sendvič nas petorica, subotom bi iz sveg glasa uzvikivali tvoje ime, u svakom delu ove zemlje.

Subotom bi vodili korteo kroz naše sokake i mahale, kroz park, pa do Kosančićeve. Subotom bi slavili pobede i oplakivali šanse kada redjao si poraze.

Jutros se budim, nema akcije, ne zato što je polusezona, već zato što je banda iz svečane lože izdala saopštenje u kojem kaže da bi da KLUB GASI i da pravi novi.

Bio sam sasvim mali, pre 20 i više godina kada me babo prvi put odveo na stadion, želeo sam taj dres, da nosim te boje, da nosim taj grb, zavoleo sam to ime i taj klub. Pošto nisam bio dobar fudbaler, kasnije sam počeo da mu dajem podršku sa tribina i da ga sa mojom grupom bodrim i da stojim na bedemu grada.

Svašta smo prošli, za ovaj klub i ovaj grad, da bi sada neko mogao tek tako da priča o gašenju kluba. Da se razumemo nemam veze sa politikom, iako ovo ima itekako veze-sećam se kad je Pazar bio na tabeli peti, svi su trčali da pune ložu, od ministra u svakoj vladi, do ovdašnjih sitnih političara, kako mladih tako i starih. A ove sezone, kada su rezultati krenuli loše, videlo se na delu, ono staro ” kad brod tone prvo beže miševi ”, svi su mu okrenuli ledja, i ne samo to, već bi sad i da ga gase.

Ne krivim igrače koji traže potraživanja, oni koji su igrali i zaslužuju pare nazad, svoje pare, koje su im ukrali, mogu slobodno da kažem oni koji su klub do ovog stanja i doveli.

Vidim, traže da mi skupljamo pare, pa zar nije lakše da svi ovi što su izgradili ove silne zgrade i naružili zgradama duh ove stare čaršije, u ime kluba koji su uništili, oproste se od 1/2 stana i za noć otplate sva dugovanja, nego da od nas, navijača traži da plaćamo dugove i ako smo npr u predposlednjoj utakmici, sa najmanje bodova na tabeli plaćali karte po 300 din, dok su šampioni na tabeli otvarali svoje kapije besplatno!

Ko je taj koji će da ugasi ime staro 90 godina , ko je taj koji zbog jedne fotelje i par hiljada eura će da slomi srca Pazaraca svih Sandžaklija i braće iz Fenerbahčea ?

Na kraju bih samo da kažem, da ako se novi klub osnuje, to neće biti klub nas navijača i Pazaraca, to će biti privatno vlasništvo stranačkih JASTREBOVA pa nek oni navijaju za taj klub, jer mi poznajemo samo te boje dve, taj grb sveti i to ime drago.

Odustaćemo onoga trenutka kad vidimo krivce za ovo u ćelije!!!FK NOVI PAZAR 1928 PAZAR U SRCU SANDŽAK DO GROBA

Piše:Muamer Dugopoljac

Foto-Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net