Recent Posts

FK NOVI PAZAR PRED BANKROTOM

FK NOVI PAZAR PRED BANKROTOM

SAOPŠTENJE

Upravni odbor Fudbalskog Kluba “Novi Pazar” odlučio je danas da gradskoj upravi Novog Pazara uputi predlog o proglašenju bankrota kluba, kao i da se potom formira novi fudbalski klub, koji će svoj sportski život početi iz početka.

Uprava FK “Novi Pazar” učinila je sve da nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije, sa ambicijama da se klub odmah vrati u Superligu, a takodje je i Grad Novi Pazar bio spreman da učestvuje u izmirivanju obaveza prema poveriocima.

Medjutim, većina poverilaca kao i igrači kojima se duguje novac, nisu prihvatili plan i dinamiku izmirivanja obaveza u ratama, već su tražili da se sad i odmah izmire sve obaveze, što je u datim okolnostima nemoguće i za mnogo veće klubove od FK ” Novi Pazar”.

Pokazalo se i ovoga puta da neko voli fudbal samo dok mu fudbalski klub puni džepove, a kada je potrebno učiniti najmanji ustupak i napraviti kompromis, onda za to nema spremnosti.

Medju poveriocima su i nazovi sportski radnici koji su tužili klub i na žalost na volšeban način dobili sporove na sudu i to zato što posle odlaska u penziju nisu ostali da za platu rade u klubu!!!

Ovo nije jedini upečatljiv primer, a uprava FK”Novi Pazar”će narednih dana o svakom pojedinačnom slučaju ovakvih poverilaca obaveštavati javnost, pre svega da bi iskreni ljubitelji fudbalskog kluba stekli pravu sliku o najnovijim dešavanjima i o ovoj teškoj odluci koja je doneta.

Uprava novog fudbalskog kluba će u novim okolnostima staviti akcenat na mladje kategorije, sa ciljem da se na zdravim temeljima izgradi novi fudbalski kolektiv.

FK “Novi Pazar”

Foto-Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net