Recent Posts

UŽAS I HOROR: Namjerno precvikan dovod plina, potrovana djeca

UŽAS I HOROR: Namjerno precvikan dovod plina, potrovana djeca

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika” 12. 06. 2017. 18: 32- UŽAS I HOROR: Namjerno precvikan plinovod, potrovao djecu… šest osoba, od kojih četvoro djece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom…  plin je iscurio iz gasovodne mreže u tom gradu iz Srbije…

Pod sumnjom da su se otrovali plinom sinoć je četvoro djece iz Aleksinca, uzrasta između 15 i 16 godina, primljeno na Kliniku za dječje interne bolesti Kliničkog centra u Nišu. Njihovo stanje je stabilno, saznaju državni mediji iz Srbije…

– N. N. lice namjerno je na dva mjesta presjeklo plinovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića- rekao je za  medije zamjenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.
– Radi se o već otkopanom vodu plinovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presječen na dva mjesta i iscurila je značajna količina plina. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje plina veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će plinovod biti ponovo zatrpan.
 
Četvero djece primljeno je na Kliniku za dječje interne Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.
 
Dva dječaka i dvije djevojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i osjećaj gušenja ali na prijemu…
Prema nalazu dežurnih ljekara nisu bili životno ugroženi. Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni- kaže dr Gordana Kostić sa Dječje interne klinike u Nišu.

Plin je curio u Ulici Karađorđa Petrovića u Aleksincu, na mreži koju je prethodnih dana saniralo preduzeće “Jugorosgaz”. Pretpostavlja su da su djeca, koja su sa težim simptomima prebačena u Niš, bila u tom trenutku na ulici.

“Jutrašnja vizita je pokazala da su pacijenti stabilno. Dva pacijenta nemaju subjektivnih tegoba dok se preostala dva pacijenta žale na glavobolju, ali svi vitalni parametri su im stabilni”, navodi prof dr Gordana Kostić, zamjenik direktora Klinike za dečje interne bolesti.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu potvrđeno je za medije, da je za sada nepoznati počinilac presjekao gasovodnu mrežu posloke intervencije, zbog čega je gas naglo počeo da curi…

Ekipe “Jugorosgaza” intervenisale su na terenu i nema opasnosti od ponovnog curenja, navode u tužilaštvu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net