Recent Posts

Sunčano i toplije, meterolozi najavljuju i pljuskove

Sunčano i toplije, meterolozi najavljuju i pljuskove

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 12. 06. 2017. 08: 52- Sunčano i toplije, evo gdje meterolozi najavljuju i pljuskove… Danas, sunčano i toplije, evo gdje i koliko… U BiH će danas biti pretežno sunčano i malo toplije, uz slab vijetar promjenljivog pravca… Meteorolozi za utorak najavljuju sunčano i toplo vrijeme do srijede…

U popodnevnim satima mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom u Bosni. Na području južne Hercegovine, padavine se ne očekuju. Jutarnje temperature zraka bit će nešto veće i kretat će se od 11 oC do 18 oC. Maksimalne očekivane temperature kretat će se između 25 oC i 31 oC...

ponedjeljak, 12.06.2017.
Jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika moglo doći do jačanja tegoba. Osobe sa kardiovaskularnim problemima trebale bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Također, neophodno je tokom dana provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca.

utorak, 13.06.2017.
Biometeorološke prilike su povoljne. Prvi dio dana će biti svježiji i ugodniji, a tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, izraženije na većim nadmorskim visinama, čemu bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju.

U BiH će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije, uz slab vijetar promjenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 12 do 16 C, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni, saopštio je  hidrometeorološki zavod Federacije BiH.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vijetar promjenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 16 C, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u utorak će biti pretežno sunčano i toplo. U srijedu promjenljivo i malo svježije, mjestimično pljuskovi i grmljavina. U četvrtak pretežno sunčano. Od petka promjenljivo, ponegdje sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 16 C, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano. Od petka promjenljivo, ponegdje i sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net